NBS palielina klātbūtni pie valsts austrumu robežas

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ir palielinājuši savu klātbūtni pie valsts austrumu robežas – trešdien, 25.oktobrī, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes atklāja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš, vienlaikus mierinot, ka Latvijas drošības stāvoklis nav pasliktinājies. 

Viņš pastāstīja, ka NBS vēl aktīvāk iesaistījušies palīdzības sniegšanā Valsts robežsardzei pierobežas reģionā. Ir mainīta un uzlabota atbalsta sistēma, bruņotie spēki kļuvuši daudz aktīvāki: “Noteikti tuvākajā laikā redzēsiet mūs daudz vairāk šajā reģionā. Esam palielinājuši savu skaitlisko sastāvu šajā reģionā, un domāju, tas dos rezultātu.”

Kalniņš neprecizēja, kas tieši mainīts NBS stratēģijā atbalsta sniegšanā pierobežas apsardzībā, uzsverot, ka

nedrīkst dot papildu informāciju

tiem, kas arī turpmāk plāno mēģinājumus nelegāli šķērsot Latvijas robežu. Kalniņš gan norādīja, ka NBS palielināja skaitlisko sastāvu pierobežā, arī paplašināts uzdevumu spektrs.

NBS komandieris uzsvēra, ka, neskatoties uz sarežģīto drošības situāciju pasaulē, Latvijas drošības stāvoklis nav pasliktinājies. Viņš gan akcentēja, ka NBS ir jābūt vienmēr gataviem aizstāvēt valsti. Kalniņš norādīja – agresorvalsts, piedaloties nelegālās imigrācijas spiediena īstenošanā, testē ne vien iekšlietu struktūras, bet arī Latvijas aizsardzības dienestus.

Lasiet arī: Latvijas kritiskā infrastruktūra uz sauszemes ir daudz lielākā drošībā nekā jūrā, vērtē premjere

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas