Nedēļas izskaņā gaidāma aktīva ciklona veidošanās

Tuvākajās dienās laika apstākļi saglabāsies līdzīgi – dažviet līs stiprāk, dažviet arī dārdēs pērkons. Nedēļas nogalē mūsu valsts reģionā sāks veidosies aktīvs ciklons, gaidāms, ka gan svētdien, gan pirmdien nokrišņi būs ilgstoši un intensīvi, daudzviet iespējamas arī vētras spēka vēja brāzmas, informē informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ciklonam virzoties tālāk, no nedēļas vidus nokrišņi mitēsies un vējš atkal kļūs lēns. Jaunnedēļ vairs nebūs tik silti, termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par +25 grādu atzīmi.

Tuvākās dienas aizritēs ar līdzīgiem laika apstākļiem – brīžiem starp mākoņiem uzspīdēs saule, piektdien vēl daudzviet, sestdien vairs tik vietām īslaicīgi līs un lokāli arī gaidāmi stiprāki nokrišņi un pērkona dārdoņa. Lai gan vējš lielākoties saglabāsies lēns, līdz ar ko atsevišķos rajonos nakts un rīta stundās palielinās miglas veidošanās iespējamība, zem kāda negaisa mākoņa tas krasi brāzmās var sasniegt līdz pat 17 m/s. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +13…+17 grādiem, piekrastē gan varētu būt par kādu grādu vai diviem siltāk.

Dienās lielākajā daļā teritorijas tas iesils līdz +20…+25 grādiem, vienīgi piektdien valsts austrumu rajonos vēl saglabāsies karstāks laiks, vietām termometra stabiņam pakāpjoties līdz pat +29 grādu atzīmei.

Svētdien mūsu valsts reģionā gaidāma aktīva ciklona veidošanās. Lai gan tā ietekme uz Latvijas laika apstākļiem būs atkarīga no tā trajektorijas, gaidāms, ka jau svētdienas rītā Latvijai no dienvidrietumiem pietuvosies plaša nokrišņu zona – līs ilgstoši un stipri! Nokrišņi turpināsies arī naktī un pirmdien, centrālajos rajonos tie pat varētu būt ļoti stipri. Svētdien arī pakāpeniski sāks pastiprināsies rietumu puses vējš, kas jau pirmdien lielā daļā valsts teritorijas var sasniegt vētras spēka brāzmas! Naktīs gaiss atdzisīs līdz +13…+18 grādiem, dienās iesils vien līdz +17…+24 grādiem.

No nedēļas vidus nokrišņi pakāpeniski mitēsies, pierims arī vējš. Pēc šī brīža prognozes, augusta pirmos datumu sagaidīsim ar mierīgu laiku. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga – naktīs nebūs vēsāk par +14°, dienās neiesils vairāk par +25 grādiem.

Lasiet arī: ECT liegumu Ždanokai piedalīties Saeimas vēlēšanās atzīst par samērīgu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas