Nedēļas nogalē jau gaidāmi ziemai raksturīgi laikapstākļi

Būs noturīgs sals un bieži snigs. Tomēr piektdien vēl daudzviet gaisa temperatūra būs pozitīva, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Tas atgādina, ka nedēļas otrajā pusē laika apstākļus Latvijā sāka noteikt plašs ciklons, un ar to saistīta nokrišņu zona. Daļā valsts tā atnesa stipru snigšanu un putināšanu, vietām sniega segas biezumam palielinoties par 9–13 cm, Tomēr sniega sega teju visā Latvijā strauji kusa. Pieņēmās spēkā arī dienvidu, dienvidrietumu vējš, brāzmās sasniedzot 15–19 m/s, jūras piekrastē pat 27–30 m/s.

Piektdien laika apstākļus turpinās noteikt ciklons. Kaut debesis lielākoties aizklās mākoņi, starp tiem izlauzīsies arī kāds saules stars. Palaikam gaidāms lietus un slapjš sniegs, bet austrumos arī sniegs. Atsevišķos posmos

ceļi būs slideni un nokrišņu laikā redzamība būs pasliktināta!

Pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas piekrastē būs stiprāks un brāzmās sasniegs 15–18 m/s, no rīta jūras piekrastē līdz 20 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra būs -1…+4 grādu (pēc Celsija) robežās.

Nedēļas nogalē Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss un gaidāmi ziemai raksturīgi laika apstākļi. Mākoņu kopumā debesīs joprojām būs daudz. Daudzviet Latvijā brīžiem gaidāms sniegs, piekrastē arī slapjš sniegs. Dominēs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš.

Naktīs gaiss atdzisīs līdz -2…-8 grādiem, vien Kurzemes piekrastē būs par dažiem grādiem siltāk. Diennakts gaišajās stundās maksimālā gaisa temperatūra būs +1…-5 grādu robežās. Gaisa temperatūrai esot ap 0 grādu vai negatīvai,

uz ceļiem var veidoties apledojums!

Nākamajā nedēļā visā Latvijā pieturēsies sals. Arī pastāv varbūtība, ka nākamās nedēļas sākumā Latviju no dienvidaustrumiem sasniegs jauns ciklons, kas visā valstī nesīs snigšanu, kā arī brāzmainu ziemeļu vēju. Šis ciklona ietekmē sniega segas biezums var palielināties par 10–15 centimetriem.

Arī nākamās nedēļas turpinājumā vismaz kādā no Latvijas daļām snigšana gaidāma katru dienu. Gaisa temperatūra gan diennakts tumšajā, gan gaišajā laikā būs -3…-10 grādu robežās, vienīgi par kādu grādu būs siltāks piekrastē.

***

Nokrišņi bijuši bagātīgi, tāpēc ūdenslīmeņa kāpums vairāku rietumdaļas upju posmos piektdien un sestdien būs ievērojams. Atsevišķos posmos applūdīs ūdenstilpju palienes un zemākās vietas to tuvumā. Vairākās upēs Kurzemes dienviddaļā ūdenslīmenis 24.–25. novembrī var būt tuvs vai pārsniegt dzeltenās pakāpes brīdinājuma atzīmes.

Naktī uz sestdienu kļūs vēsāks, pakāpeniski sāks samazināties upju notece. Ūdenstilpēs atsāks veidoties ledus, ledus veidošanās procesa ietekmē ūdenslīmenis sāks svārstīties. Paaugstinātas noteces apstākļos gaidāma pastiprināta vižņu veidošanās. Novembra trešās dekādes beigās un decembra sākumā lielākajā daļā Latvijas upju veidosies un nostiprināsies ledus sega.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas