Nedēļas nogalē vēl brīžiem sagaidīsim stiprāku lietu

Nakts uz piektdienu nesīs lielākoties mākoņu laiku ar lietavām, kas galvenokārt būs novērojamas valsts centrālajos un austrumu rajonos, intensīvo nokrišņu zonai turpinot savu virzību uz ziemeļaustrumiem, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. 

Lokāli būs novērojamas ļoti stipras pērkona lietusgāzes. Piektdien diennakts gaišajās stundās laiks jau būs mierīgs, vietām, galvenokārt valsts austrumos, gaidāms vairs tikai neliels lietus. Kā naktī, tā arī dienā vējš saglabāsies lēns, vienīgi negaisa laikā vietām krasas vēja brāzmas var sasniegt 20 m/s. Nakts būs silta, jo minimālā gaisa temperatūra būs +17…+21 grādu robežās, kas nozīmē, ka daļā valsts gaidāma tropiskā nakts. Dienas gaitā gaiss iesils līdz +22…+27 grādiem, bet piekrastes tuvumā būs par kādu grādu vai diviem zemāk.

Brīvdienās debesis pārsvarā klās mākoņi, lai gan brīžiem starp tiem izsprauksies arī kāds saules stars.

Sestdien dienas otrajā pusē valsts teritoriju no dienvidrietumiem sasniegs mākoņu zona, kas nesīs gan lietu, gan zibeni. Zona turpinās savu virzību uz ziemeļaustrumiem arī nakts laikā, visintensīvāk līs Latvijas centrālajos rajonos. Jāņem vērā, ka negaisa laikā vējš būs brāzmains! Nokrišņi mitēsies svētdien rīta pusē, taču vietām neliels lietus ir gaidāms arī pēcpusdienas un vakara stundās. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas svētdien pakāpeniski iegriezīsies no rietumu puses. Termometra stabiņš naktī nenoslīdēs zem +15…+20 grādu atzīmes, un dienā gaisa temperatūra daudzviet paaugstināsies līdz +24…+30 grādiem.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē brīžiem uzlīs, taču vairs ne tik stipri un arī ne ilgstoši. Laiks saglabāsies silts, diennakts gaišajās stundās lielākajā Latvijas daļā termometra stabiņš pieturēsies virs +25 grādu atzīmes.

Lasiet arī: BNN pēta | Kurš ASV prezidents būtu labāks Baltijas valstīm?

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas