Nedēļas nogalē virs Latvijas valdīs aukstā gaisa masa

Tuvāko dienu laikā laikapstākļi būs visai mainīgi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs – sausākas dienas mīsies ar nokrišņiem bagātākām, vietām gaidāms arī slapjš sniegs. 

Atsevišķās dienās gaidāms brāzmains vējš. Gaisa temperatūra – pēc aukstas darba nedēļas otrās puses – pakāpeniski sāks paaugstināties. Nākamnedēļ atkal kļūs siltāks un sausāks.

Ceturtdien un piektdien, atmosfēras spiedienam paaugstinoties, laikapstākļi kļūs mierīgāki – tikai vietām gaidāms neliels īslaicīgs lietus un slapjš sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš, vienīgi piektdien piekrastes rajonos tas būs brāzmains. Tomēr kļūs arī vēsāks – ieplūstot aukstākam gaisam, tā temperatūra pakāpeniski pazemināsies un naktīs daudzviet termometra stabiņš noslīdēs līdz -1…+4 grādiem (pēc Celsija) atzīmei, bet dienā lielā daļā valsts nebūs siltāks par +1…+6 grādiem.

Nedēļas izskaņā Latvijas teritorijai pietuvosies ciklons,

sev līdz nesot mitrāku un siltāku laiku. Daudzviet gaidāms lietus. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš, sestdien vietām brāzmās sasniedzot 15-19 m/s. Naktīs gaisa temperatūra pieturēsies +2…+6 grādu robežās, vien naktī uz sestdienu vietām austrumos tā pazemināsies līdz 0…-2 grādiem. Dienās gaiss iesils līdz +3…+9 grādiem.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas