Nedēļas sākumā un izskaņā daudz nokrišņu, nedēļas vidū – sals

Šīs nedēļas sākums atnesīs nokrišņiem bagātu un vējainu laiku, gaidāms gan lietus, gan sniegs, tāpat arī putenis, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī uz trešdienu atmosfēras spiediens sāks paaugstināties, laika apstākļus noteiks anticiklons, līdz ar to debesis skaidrosies, laiks būs lielākoties sauss, un ar ziemeļu puses vēju pie mums strauji ieplūdīs aukstāka gaisa masa.

Nedēļas vidū vietām naktī gaisa temperatūra pazemināsies pat līdz -20…-22 grādiem,

arī dienas būs aukstas. Sala periods gan nebūs ilgs, jo jau nedēļas izskaņā atgriezīsies ciklonam raksturīgi laikapstākļi.

Pirmdien jauns ciklons sāks noteikt laika apstākļus. Līdz ar to naktī uz pirmdienu austrumos vēl gaidāms sniegs un putenis, vietām snigs stipri un sniega sega palielināsies par vairākiem centimetriem. Dienas vidū no rietumiem Latvijai pietuvosies jauna un spēcīga nokrišņu zona, kas visā valsts teritorijā nesīs slapju sniegu un sniegu, bet valsts rietumos sniegs pāries lietū.

Nav izslēgts, ka lokāli var tikt fiksēta arī kāda zibens izlāde.

Dažviet austrumos sniega segas biezums palielināsies par vairāk nekā 5 cm. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni, arī redzamība nokrišņu laikā pasliktināsies, tādēļ aicinām gan autovadītājus, gan citus satiksmes dalībniekus būt piesardzīgiem!

Dominēs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu, rietumu vējš, brāzmās sasniedzot 15-19 m/s. Vakarā vējš atkal iegriezīsies no rietumiem un pastiprināsies, jūras piekrastē brāzmās sasniedzot pat 20 m/s. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs -2…-6 grādu (pēc Celsija) robežās, vienīgi piekrastē gaisa temperatūra svārstīsies ap 0 grādiem. Savukārt maksimālā gaisa temperatūra dienā būs +1…+6 grādi. Austrumos vēl vietām pieturēsies neliels sals.

Otrdien laikapstākļus turpinās noteikt ciklons, bet dienā tā ietekme jau pakāpeniski sāks mazināties. Lai arī mākoņu būs daudz, brīžiem starp tiem izlauzīsies kāds saules stars. Daudzviet gaidāmi nokrišņi – vietām austrumos sniega sega palielināsies vēl par 1–4 cm. Ceļi joprojām būs slideni. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15–19 m/s, nakts vidū jūras piekrastē līdz 20 m/s, dienā vējš iegriezīsies no ziemeļu puses un pierims.

Gan dienā, gan naktī gaisa temperatūra pieturēsies 0…-5 grādu robežās, vien jūras piekrastē tā būs 0…+3 grādu robežās. Svarīgi pieminēt, ka pēc nokrišņiem bagātā nedēļas sākuma naktī uz trešdienu virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena apgabals un ar ziemeļu puses vēju ieplūdīs aukstākas gaisa masas, līdz ar to gaisa temperatūra sāks strauji pazemināties – viss piesals.

Kā trešdien, tā arī ceturtdien debesī būs mainīgs mākoņu daudzums. Diennaktis paies bez būtiskiem nokrišņiem. Pūtīs lēns ziemeļu puses vējš, līdz ar to naktīs austrumos atsevišķos rajonos var veidoties migla, sarma. Naktī uz trešdienu valsts lielākajā daļā termometra stabiņš noslīdēs līdz -9…-14 grādu atzīmei, vietām Kurzemes piekrastē līdz -5…-10 grādiem, bet valsts austrumos gaidāms sals pat līdz -20 grādiem.

Dienās nebūs siltāks par -2…-7 grādiem, bet austrumos par -7…-13 grādiem. Nakts uz ceturtdienu varētu būt vēl aukstāka: debesīm skaidrojoties, vietām valsts austrumos temperatūra var pazemināties arī līdz -20…-22 grādiem.

Nedēļas izskaņā laikapstākļus atkal noteiks ciklonu darbība gaidāms pelēcīgs un nokrišņiem bagāts laiks, gaisa temperatūra paaugstināsies un nedēļas izskaņā tik bargu salu vairs nesagaidīsim.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas