Nepatīkami skati | Vētrā gājuši bojā daudz stārķu; biedrība lūdz palīdzību

Savvaļas dzīvnieku palīdzības centrs Ežu hospitālis sociālajā tīklā Facebook padalījies ar skumju vēsti – pirmdienas, 7. augusta, vētrā bojā gājuši, un ievainoti neskaitāmi stārķi.

“Varam teikt, ka šodien mēs visi piedzīvojām kaut ko pavisam biedējošu un neierastu, kas nodarīja lielu postu. Kāds tika cauri vien ar izbīli, bet kādam tika apskādēta mašīna, kādam izpostītas viņa mājas, bojā gāja ražas saimniecības un kādam atņemta dzīvība,” vēsta Savvaļas dzīvnieku palīdzības centrs Ežu hospitālis ieraksts. 

Organizācijas pārstāvji norāda, ka saņēmuši neskaitāmus izsaukumus no iedzīvotājiem, par bojā gājušiem un traumētiem stārķiem. 

“Dzīvi palikušie – lielākoties katram vairs tikai pa vienam spārnam, kāds smagi sasities, kāds apātisks un sāpju agonijā..” skaidro Ežu hospitālis. 

 

Pirmdienas vakarā  savvaļas dzīvnieku palīdzības centrs apsekoja teritorijas un nogādāja drošībā izdzīvojušos putnus. 

“Ir jāpalīdz tiem, kas palikuši dzīvi – izvērtējot to veselības stāvokli un lemjot par turpmāko rīcību, kas būtu vispiemērotākā katram putnam, kā arī – mēs nespējam bojā gājušos vienkārši atstāt guļam uz lauka..” uzsver Ežu hospitālis

Organizācijas pārstāvji lūdz iedzīvotājus, kam ir iespēja finansiāli atbalstīt savvaļas dzīvnieku hospitāli. 

Pašlaik noris darbs pie tā, lai visus vētras laikā cietušos stārķus nogādātu drošībā, par precīzāku veselības stāvokli, traumām un bojā gājušajiem Ežu hospitālis vēl plāno ziņot. 

“Mēs darīsim visu, lai palīdzētu traumētajiem putniem un cerēsim, ka tiem, kas šo vētru neizturēja, pēdējais lidojums uz debesīm būs krietni mierīgāks.. Lai gan Drauga spārns ir pārpildīts, arī viņi atsaucas šodien nelaimē nonākušajiem, taču visus nespēj uzņemt,” pauž Ežu hospitālis pārstāvji. 

Lasiet arī: VIDEO| Iedzīvotāji turpina “dokumentēt” krusas radītos postījumus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas