Neuzticības balsojumā no amata gāž Tallinas pilsētas mēru

Otrdienas, 26.marta, rītā Tallinas mēram Mihailam Kelvartam (Mihhail Kõlvart) tika izteikta neuzticība, par kuru Tallinas pilsētas domes 79 deputātu sēdē nobalsoja 41 deputāts. Lai atstādinātu mēru bija nepieciešams 40 balsu vairākums, ziņo Igaunijas medijs ERR.

Sēde Tallinas pilsētas domes sēžu zālē notika ārkārtas kārtā. Šis balsojums nozīmē, ka beidzas gandrīz 20 gadus ilgā Centra partijas dominēšana Tallinas pilsētas valdībā.

Pēc tam padome balsoja par jauno mēru un ar nelielu balsu vairākumu – 40 balsīm – par jauno mēra pienākumu izpildītāju ievēlēja Madli Lipusu (SDE), kura līdz šim pildīja mēra vietnieces pienākumus.

Sākotnēji priekšlikumu par neuzticības izteikšanu Kelvartam pagājušās ceturtdienas, 21.marta, sēdē iesniedza 37 pilsētas deputāti, to parakstot deputātiem no četrām opozīcijas partijām: Reformu partijas, “Tēvzeme”, Igaunijas Konservatīvās tautas partijas (EKRE) un “Igaunija 200”. Priekšlikumu parakstīja arī neatkarīgie deputāti Teniss Melders (Tõnis Mölder) un Tāvi Āss (Taavi Aass), kā arī Centra partijas frakcijas deputāts Igors Grjazins (Igor Gräzin).

Konservatīvo deputāts Urmas Espenbergs (Urmas Espenberg) atklāja ERR, ka viņš balsoja pret Kelvarta atkārtotu iecelšanu amatā, minot to kā simbolisku neuzticības izteikšanu “krievu” valdībai Tallinā.

Centra partija Tallinu pārvalda kopš 2005.gada novembra, un kopš pagājušā gada septembra to vadīja pilsētas mērs Mihails Kelvarts. Viņa vadībā notika pāreja uz partijas “krievu” frakciju, kas pamudināja vairākus ievērojamus biedrus pamest partiju.

Lasiet arī: Smiltēns: Kariņa kungam vajadzētu saņemt drosmi un demisionēt

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas