Nokrītot piekaramajiem griestiem, evakuēts tirdzniecības centrs “Akropole Alfa”

Nokrītot piekaramajiem griestiem, Rīgā pirmdien evakuēti cilvēki no tirdzniecības centra “AkropoleAlfa”, noskaidroja aģentūra LETA.

Plkst.12.55 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Brīvības ielu, kur, kā liecināja saņemtā informācija, sabiedriskā ēkā viena no telpām daļēji nokrituši piekaramie griesti, aģentūrai LETA apliecināja VUGD.

Glābēji strādā notikuma vietā, cilvēki no ēkas ir evakuēti, bet cietušo nav.

“Akropole Alfa” pārstāvji aģentūrai LETA skaidroja, ka pusdienlaikā stipru lietusgāžu laikā tika bojāta iekšējā lietus notekcaurule, kas atrodas virs veikala “Douglas”. Tādējādi tika appludināti piekaramie griesti un daļa no konstrukcijas nobruka. Sabrūkot piekaramajiem griestiem, tika bojātas arī automātiskās ugunsdzēsības sistēmas caurules, kas radīja papildu ūdens noplūdi telpās. 

Saistībā ar lielo ūdens daudzumu arī blakus esošajiem veikaliem ir nodarīti bojājumi.

Patlaban tirdzniecības centrā tiek strādāts pie bojājumu seku novēršanas. 

Iepirkšanās centra darbība tiks atjaunota, kolīdz tiks saņemta atļauja no atbildīgajiem dienestiem, uzsver tirdzniecības centra pārstāvji.

Jau vēstīts, ka tirdzniecības centra “Akropole Alfa” pārvaldītājs un īpašnieks SIA “Delta Property” pagājušajā gadā strādāja ar 23,271 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 18,1% vairāk nekā 2022.gadā, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga 2,5 reizes – līdz 23,654 miljoniem eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 6 260 635 eiro, liecina informācija “Firmas.lv”. “Delta Property” īpašnieks ir Lietuvas “Akropolis Group”, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā.

“Akropolis Group” ietilpst Lietuvas holdingā “Vilniaus prekyba”, kurā ir arī mazumtirdzniecības kompāniju tīkls “Maxima grupe”.

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas