Nomiris Polijas karavīrs, kuru uz Baltkrievijas robežas sadūra migrants

Ceturtdien, 6.jūnijā, Varšavas bruņotie spēki paziņoja, ka Polijas karavīrs, kurš 28.maijā bija iesaistīts sadursmē ar migrantiem, kuri nelegāli mēģināja šķērsot Polijas ziemeļaustrumu robežu no Baltkrievijas, ir nomiris pēc tam, kad viens no migrantiem caur robežbarjeru viņu ar nazi sadūra krūškurvī, ziņo “Politico”.

Polija un Eiropas Savienība (ES) jau iepriekš ir apsūdzējušas Krieviju un Baltkrieviju, ka tās īsteno hibrīdkaru, sūtot migrantu pūļus uz ES austrumu robežām.

Lai gan viņam tika sniegta medicīniskā palīdzība slimnīcā netālajā pilsētā Hajnovkā un pēc tam viņš tika nogādāts Varšavas militārajā slimnīcā, “viņa dzīvību neizdevās glābt”, paziņojumā vietnē “X” norādīja Bruņoto spēku ģenerālštābs.

Premjerministrs Donalds Tusks (Donald Tusk) pauda cieņu upurim vietnē “X”, rakstot: “Jaunais karavīrs Mateušs ziedoja savu dzīvību, aizstāvot Polijas Republikas robežu.

Dzimtene un tautieši neaizmirsīs viņu par šo upuri. Izsaku visdziļāko līdzjūtību viņa tuviniekiem.”

Mirušais karavīrs Mateušs publiski tika identificēts tikai vārdā.

Polijas aizsardzības ministrs Vladislavs Kosinjaks-Kamišs (Władysław Kosiniak-Kamysz) sociālajā tīklā “Facebook” rakstīja, ka karavīrs “gāja bojā, aizstāvot Polijas robežu” no “bandītu uzbrukuma”, un aicināja tautiešus “godināt viņa piemiņu”.

Poļiem gatavojoties 9.jūnijā paredzētajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, karavīra nāvi varētu izmantot valsts labējās un galēji labējās partijas, kas jau ilgi ir rīkojušas kampaņas pret imigrāciju vērstās noskaņās.

“Polijas karavīrs, kuram uz Polijas un Baltkrievijas robežas ar nazi uzbruka nelegālais imigrants, ir miris… Polijas karavīriem un robežsargiem ir jādod tiesības sevi aizstāvēt un šaut pašaizsardzības un mūsu robežas aizsardzības nolūkos!” ceturtdien vietnē “X” rakstīja galēji labējās partijas “Jaunā cerība” līderis Staņislavs Tiška (Stanisław Tyszka), kurš kandidē uz vietu Eiropas Parlamentā.

2022.gadā Polija uzcēla 186 kilometrus garu, 5,5 metrus garu sienu gar savu robežu ar Baltkrieviju, lai novērstu migrantu nelegālo šķērsošanu, kā arī pagājušajā mēnesī Polijas valdība apņēmās ieguldīt 2,3 miljardus eiro, lai stiprinātu drošību gar tās austrumu robežu.

“Mēs sākām šos darbus, lai padarītu Polijas robežu drošu miera laikā un nepārvaramu ienaidniekam kara laikā,” sacīja Tusks.

Lasiet arī: BNN pēta | Kuri no Lietuvas 319 kandidātiem ieņems tik kārotās 11 EP deputātu vietas?

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas