Norvēģijā plūdu dēļ evakuē iedzīvotājus

Norvēģijas upēs ūdens sasniedzis augstāko līmeni pēdējo 50 gadu laikā, evakuēti tūkstošiem cilvēku un daudzas ēkas sagrāvuši zemes noslīdējumi, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Upēm izlaužoties no krastiem, daudzviet Norvēģijas dienvidu apgabalos slēgtie lielākie ceļi un apturēta vilcienu satiksme. Varas iestādes brīdinājušas par plūdu risku arī turpmākajās dienās, jo ūdens masas turpina virzīties uz salīdzinoši zemākajiem piekrastes reģioniem.

Inlandetes apgabals ir viena no smagāk skartajām vietām, un tiek uzskatīts, ka daudzus cilvēkus plūdi ir izolējuši no ārpasaules. Apgabala mērs Auds Huve (Aud Hove) paziņojumā presei norādīja, ka

šobrīd notiekošais ir valsts mēroga ārkārtas situācija.

Valdība trešdien, 9.augustā, lēmusi norīkot vairāk helikopteru glābšanas darbu veikšanai. Varas iestādes norādījušas, ka šobrīd nav ziņojumu par bojāgājušajiem.

Pēdējās dienās Skandināviju skāruši spēcīgi vēji, stipri nokrišņi un zemes noslīdējumi, pārraujot elektropadevi daudzviet Somijā, appludinot ciematus Norvēģijā un Zviedrijā, un smagāk skartajos reģionos pilnībā apturot sabiedriskā transporta kustību.

7.augustā Zviedrijā plūdi noskaloja dzelzceļa uzbērumu, un vilciena avārijā ievainojumus guva trīs cilvēki.

Lasiet arī: Slovēnijā postoši plūdi; ir bojāgājušie

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas