Ņūhempšīras štatā Nikija Heilija “cīnīsies aci pret aci” ar Donaldu Trampu

Rons Desantiss (Ron DeSantis) svētdien, 21.janvārī, pārtrauca savu prezidentālo kampaņu, un Nikija Heilija (Nikki Haley), bijusī ASV vēstniece ANO, beidzot stāsies “aci pret aci” cīņā ar Donaldu Trampu (Donald Trump), lai kļūtu par republikāņu prezidenta kandidātu ASV vēlēšanās, ziņo BBC.

Neilgi pēc Desentisa ziņu parādīšanās Nikija izsūtīja līdzekļu vākšanas e-pastus, kuros rakstīja, ka kampaņas sākumā bija 14 kandidāti, taču “šodien tā oficiāli ir divu cilvēku sacīkste starp mani un Donaldu Trampu,” BBC citē viņas teikto.

Pēc ievērojamās Donalda Trampa uzvaras Aiovā cits prezidenta amata pretendents Viveks Ramasvami (Vivek Ramaswamy) arī izstājās no sacensībām un pauda atbalstu Trampam. Tagad, kad arī Desantiss ir izstājies no sacensībām, paužot atbalstu Trampam,

bijušais prezidents iegūst vēl lielāku atbalstu.

BBC atsaucas uz CNN un Ņūhempšīras Universitātes aptauju, kas atklāj Nikijai Heilijai nepatīkamus skaitļus, jo 62% Rona Desantisa atbalstītāju šajā štatā par savu otro izvēli nosauca Donaldu Trampu, bet tikai 30% izvēlējās Heiliju.

Neraugoties uz to, ka viņa īpaši koncentrējas uz Ņūhempšīru, ar mērķi veicināt kampaņas gaitu un impulsu, šī statistika liecina, ka Tramps saglabā lielu popularitāti Desantisa atbalstītāju vidū.

Heilijas stratēģija, kas vērsta uz Ņūhempšīras priekšvēlēšanām, uz papīra šķiet daudzsološa. Šis štats ļauj piedalīties neatkarīgiem vēlētājiem un partijas biedriem, potenciāli piesaistot mērenos vēlētājus, kas pretojas Trampa konservatīvajiem uzskatiem.

Ņūhempšīrā ir arī augstāks koledžas absolventu īpatsvars – 37%, uz kuru koncentrējas Heilija, turklāt štatā pēdējā mēneša laikā ir pieaudzis arī viņas atbalsts kā acīmredzamai Trampa alternatīvai.

Heilijas kampaņa tiek dēvēta par atgriešanos pie republikāņu partijas laikiem pirms Trampa ēras.

Viņa atturas no aizvainojumu izteikšanas un sazvērestības teorijām, izvēloties mērenu pieeju. Īpaši jāatzīmē, ka viņa atbalsta ASV finansējuma turpināšanu Ukrainas atbalstam, atspoguļojot nostāju, kas atšķiras no konservatīvās Trampa retorikas.

BBC raksta, ka Heiliju Ņūhempšīrā sagaida ievērojams izaicinājums, kur viņas mērenākā pieeja un opozīcija Trampam var nenodrošināt uzvaru.

Ja viņai neizdosies uzvarēt Trampu otrdienas sacīkstēs Ņūhempšīrā, izredzes gūt panākumus citviet, pat viņas dzimtajā Dienvidkarolīnas štatā, šķiet drūmas.

Lasiet arī: Eiropai jāgatavojas palikt vienai, ja atgriezīsies Tramps

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas