Ogres novada domes deputātei Ločmelei liegta dalība domes sēdē

Ogres novada domes deputāte Santa Ločmele (Par!) vērsusies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) ar iesniegumu izvērtēt Ogres novada domes priekšsēdētāja rīcību izslēgt deputāti no domes ārkārtas sēdes, informē Par! izpilddirektors Miks Celmiņš. 

Ločmele arī lūgusi VARAM izvērtēt domes rīcību, apstiprinot Dzīvokļu komisiju, neorganizējot atklātu konkursu kā to paredz domes iepriekš pieņemtie lēmumi. 

cETURTDIEN, 29.jūnijā četrpadsmit stundas pirms domes darba laika tika izsludināta ārkārtas sēde.

Iepriekš Ločmele informējusi, ka atbilstoši likumam piedalīsies ārkārtas sēdē attālināti, kā arī ir iesniegusi savus priekšlikumus sēdē izskatāmajiem jautājumiem. 

Celmiņš norāda, ka deputāte sēdei pievienojusies attālināti, taču viņa tika atslēgta no tiešraides un tika nobloķēta pieeja lietvedības sistēmai, kurā deputāti iesniedz savus priekšlikumus. 

“Tas ir rupjš likuma pārkāpums, liedzot domes deputātam pildīt savus darba pienākumus,” spriež Celmiņš. 

Attiecībā uz darba kārtības jautājumu par administratīvās un Dzīvokļu komisijas sastāva apstiprināšanu, Ločmele vērsa domes uzmanību, ka Ogres domes lēmumos ir apstiprināts, ka attiecīgo komisiju darbiniekus izraugās atklātā konkursā, bet konkurss netika nodrošināts, apstiprinot šīs komisijas sastāvu.

Jāpiebilst, ka šis nav vienīgais Ogres domes konflikts. BNN iepriekš jau vēstīja, ka konflikts starp Ogres pašvaldības vadību un Ogres muzeja darbiniekiem sākās gada sākumā pēc tam, kad muzeja darbinieki iebilda pret Ogres novada mēra Egila Helmaņa (NA) ieceri izstādīt sankcijām pakļautajam Krievijas oligarham Pjotram Avenam piederošās porcelāna kolekcijas izstādi.

Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) situācija Ogrē “nav pieņemama”, un premjers aicinājis Sprindžuku izskatīt šo lietu pēc būtības. Situācijas attīstība Ogres pašvaldībā nav saprotama un nav pieņemama, un reģionālās attīstības ministram ir jāiesaistās un šis jautājums ir jāizskata pēc būtības, pauda premjers.

Sprindžuks pašvaldībai pieprasīja sniegt paskaidrojumus par izveidojušos konfliktu, ko pašvaldība ir izdarījusi. Pašvaldības sniegtās atbildes patlaban analīzē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas amatpersonas.

Savukārt tiesībsargs, vērtējot Ogres novada pašvaldības lēmumu februārī aizliegt Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrībai plānoto sapulci, kuras mērķis bija paust atbalstu muzejam un tā darbiniekiem, secinājis, ka pastāv pamatotas bažas par veidu, kādā Ogres pašvaldība ierobežo iedzīvotāju pulcēšanās brīvību.

Lasiet arī: Ogres muzeju un tā bijušās vadītājas mājas “apciemoja” VP

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas