Olafs Šolcs pievienojas “TikTok” ar solījumu, ka nedejos

Vācijas kanclers Olafs Šolcs (Olaf Scholz) pirmdien, 8.aprīlī, pievienojās Ķīnai piederošajai video satura platformai ar kontu “@teambundeskanzler”. “Es nedejošu. Es apsolu. #TikTok,” vietnē “X” rakstīja Šolcs, izziņojot šos jaunumus, ziņo Politico.

Šolcs pievienojas citiem politiskajiem līderiem, piemēram, ASV prezidentam Džo Baidenam (Joe Biden) un Francijas prezidentam Emanuelam Makronam (Emmanuel Macron), kuri arī nesen izveidoja “TikTok” kontus.

Kanclera Šolca lēmums pievienoties “TikTok” pirmo reizi norādījis 29.februārī, un tas ir saistīts ar viņa politisko kampaņu

pirms gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām 9.jūnijā un izšķirošajām reģionālajām vēlēšanām septembrī.

Galēji labējā Alternatīva Vācijai (AfD) jau ir ļoti aktīva vietnē “TikTok”, kur tā veiksmīgi uzrunā gados jaunākus vēlētājus.

Šolca lēmums pievienoties “TikTok” liecina par Vācijas valdības nostājas maiņu, ņemot vērā tās iepriekšējās bažas par drošību saistībā ar Ķīnai piederošo lietotni. Pagājušajā gadā ministrijām šo apsvērumu dēļ tika norādīts izdzēst lietotni no darba ierīcēm.

Šolca “TikTok” kontu, tāpat kā citas viņa sociālo mediju platformas, pārvalda valdības preses dienests. Paziņojumā presei tika norādīts, ka šī konta mērķis ir sasniegt pilsoņus, kuri izmanto “TikTok”, lai iegūtu politisku informāciju un diskutētu.

“Papildus ieskatam kanclera darbā un informācijai par valdības politiku būs atvēlēta vieta arī komentāriem, jautājumiem un ierosinājumiem,” norādīja preses dienests.

Lasiet arī: VIDEO | Baidena kampaņa pievienojas “TikTok”, lai uzrunātu jaunos vēlētājus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas