Orbāns vēstulē Eiropadomes prezidentam draud saistībā ar Ukrainas kandidatūru ES

Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels (Charles Michel) saīsinās vizīti Pekinā un atgriezīsies Briselē, ņemot vērā Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna (Viktor Orbán) nesen izteiktos draudus izjaukt gada nogalē notiekošo Eiropas Savienības (ES) līderu samitu, otrdien, 5.decembrī, vēsta Politico.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns vēstulē, no 4.decembra, kas nonākusi Politico rīcībā, ir aicinājis Eiropadomes priekšsēdētāju Mišelu izslēgt no gaidāmā Eiropadomes samita darba kārtības pievienošanās sarunas ar Ukrainu. Orbāns “ar cieņu mudināja” Mišelu nevirzīt šos jautājumus lēmuma pieņemšanai decembrī, atsaucoties uz

“acīmredzamo vienprātības trūkumu, kas, visticamāk, novestu pie neveiksmes”.

Kāda amatpersona ziņojusi Politico, ka Mišels, kurš dodos uz pirmo ES-Ķīnas klātienes samitu kopš 2019.gada, ātrāk atgriezīsies Briselē, lai ķertos pie ES jautājumu risināšanas, ņemot vērā Ungārijas draudus, daļēji tāpēc, ka viņam Pekinā neesot drošas tālruņa līnijas, pa kuru viņš varētu runāt ar ES līderiem, Ķīnai nenoklausoties, sacīja amatpersona.

Cita amatpersona Politico pavēstījusi, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons (Emmanuel Macron) ir uzaicinājis Ungārijas premjerministru uz tikšanos Parīzē šīs nedēļas beigās, lai mēģinātu rast kompromisu.

Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels pagājušajā nedēļā tikās ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu Budapeštā, lai mazinātu saspīlējumu pirms ES līderu samita un pēc tikšanās uzsvēra “ES vienotības” nozīmi kā galveno ES spēku.

Lasiet vairāk: Ungārija aicina pārskatīt ES politiku attiecībā uz Ukrainu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas