Otrdien sauss un saulains, nedēļas vidū lietus un spēcīgas vēja brāzmas

Otrdien debesīs brīžiem novērosim mākoņus, bet diennakts gaišajās stundās arī uzspīdēs saule. Laiks būs sauss, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Dienā maksimālā gaisa temperatūra būs +11…+15 grādu robežās.

Nedēļas vidū gaisa spiediens pakāpeniski pazemināsies un laika apstākļus noteiks ciklonu darbība. Mākoņu debesīs būs vairāk, gaidāms arī lietus – trešdien galvenokārt Kurzemē, dienā arī vietām Vidzemē. Arī vējš kļūs stiprāks – tas pūtīs lēni līdz mēreni no dienvidaustrumiem, dienvidiem, piekrastē tas būs stiprāks, brāzmās sasniedzot 15-19 m/s! Tomēr Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, un minimālā gaisa temperatūra naktī būs +7…+12 grādi, vien austrumos būs nedaudz vēsāk, tur +3…+7 grādi. Dienā gaiss iesils līdz +12…+17 grādiem.

Arī nedēļas otrajā pusē gaidāmi mainīgi laika apstākļi – atsevišķās dienās un teritorijās līs, tomēr debesis vietām skaidrosies un uzspīdēs pa kādam saules staram. Vējš pūtīs lēni līdz mēreni, vietām tas būs brāzmains. Diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra varētu paaugstināties pat līdz +14…+19 grādiem.

Lasiet arī: Garisons brīdina par nepieciešamību stiprināt robežas aizsardzību

Seko mums arī FacebookDraugiem un X
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas