Pamazām sāk ieplūst siltāka gaisa masa

Nedēļas vidū starp mākoņiem vietām izsprauksies saule. Trešdien, 24.aprīli, lielāko dienas daļu nokrišņi būs tikai vietām, taču vakarpusē Latviju no dienvidaustrumiem sasniegs jauna nokrišņu zona, kas visā valstī nesīs lietu, kura ietekmē gaidāms, ka nokusīs atlikusī sniega sega, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Ceturtdien vējš kļūs nedaudz stiprāks. Trešdien dienā pamazām valstī sāks ieplūst siltāka gaisa masa, līdz ar to diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra nedēļas vidū pārsvarā būs +7…+13 grādu robežās.

Nedēļas izskaņā pakāpeniski paaugstināsies atmosfēras spiediens, kā rezultātā laikapstākļi atkal kļūs labvēlīgāki – nokrišņu intensitāte mazināsies un gaiss, spīdot saulei, dienās iesils vēl vairāk.

LVĢMC norāda, ka piektdien jūras piekrastē vēl izjutīsim brāzmainu vēju, tomēr brīvdienās arī tas pierims. Gaisa temperatūra kā nakts, tā arī dienas laikā būs ievērojami augstāka – brīvdienās diennakts gaišajās stundās termometra stabiņš dažviet varētu pakāpties pat virs +16…+20 grādu atzīmes.

Jaunās darba nedēļās sākumā vietām gaidāms lietus, kā arī gaisa temperatūra kļūs vēl augstāka, lielākajā valsts daļā termometra stabiņš varētu sasniegt +20…+23 grādi.

Lasiet arī: Labos Rīgā izvietotos plakātus ar neprecīzajām himnas notīm; zināms, kurš maksās par kļūdu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas