Par atteikšanos no padomju laika ielu nosaukumiem no amata gāž Narvas mēri

Narvā, Igaunijas ziemeļaustrumos, neuzticības balsojumā gāzta pilsētas mēre Katri Raika.

Par sociāldemokrātes Raikas atcelšanu no amata pilsētas domes ārkārtas sēdē balsoja 19 deputāti, astoņi bija pret un trīs atturējās.

Kopumā Narvas pašvaldībā ir 31 deputāts, no kuriem 18 nesen apvienojušies jaunā frakcijā “Narva”, kas ierosināja neuzticības balsojumu mērei.

Frakcijā “Narva” ir deputāti no Centra partijas un viņu atbalstītāji.

Līdzšinējā vicemēre Jeļena Golubeva tika apstiprināta par mēra pienākumu izpildītāju. Deputātiem divu mēnešu laikā jāievēlē jauns mērs.

Pirms sēdes sākuma pie Narvas domes ēkas pulcējās apmēram 300 Raikas atbalstītāju. Runā pirms neuzticības balsojuma politiķe uzsvēra, ka Narvai ir “jābūt ar skatu uz Igauniju”.

Frakcijas “Narva” priekšsēdētājs Aleksejs Jevgrafovs kā galveno iemeslu Raikas gāšanai minēja viņas nespēju nodrošināt, ka tiek saglabāti padomju laika ielu nosaukumi. Pēc Jevgrafova teiktā, tie esot ļoti nozīmīgi Narvā dzīvojošajiem.

Narvā, kas atrodas pie Krievijas robežas, absolūtais vairākums iedzīvotāju ir krievvalodīgie, bet igauņu ir tikai apmēram 5%.

Raika arī tika kritizēta par to, ka pašvaldības papildbudžets deputātiem tika iesniegts tikai divas stundas pirms sēdes, kurā to bija paredzēts izskatīt.

Narvas mēra amatā Raika tika ievēlēta 2021.gada 16.decembrī. Iepriekš Raika šajā amatā bija arī no 2020.gada decembra līdz 2021.gada augustam, kad viņai izteica neuzticību. 

Lasiet arī: Ātrāka robežas ar Baltkrieviju sakārtošana prasīs trīs miljonus, vēsta De facto

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas