Par pasaulē vecāko cilvēku tiks atzīta 116 gadus veca japāniete

Pēc tam, kad šonedēļ Spānijas pansionātā nomira 117 gadus vecā spāniete Marija Branjasa Morēra (Maria Branyas Morera), kura bija pasaules vecākais cilvēks, ASV bāzētā Gerontoloģijas pētniecības grupa trešdien, 21.augustā, paziņoja, ka kāda 116 gadus veca japāniete, kura savulaik nodarbojusies ar alpīnismu, tiks atzīta par pasaules vecāko cilvēku, ziņo “Reuters”.

Saskaņā ar grupas sniegto informāciju nākamā rindā uz pasaules vecākā cilvēka titulu ir 1908.gada 23.maijā dzimusī Tomiko Itoka (Tomiko Itooka), kura dzīvo Japānas rietumu pilsētā Asijā.

Itoka ir trīs bērnu māte un piedzima gadā, kad no Eifeļa torņa pirmo reizi tika pārraidīta tālsakaru radio ziņa un kad brāļi Raiti veica savus pirmos publiskos lidojumus Eiropā un Amerikā.

Būdama 70 gadu vecumā, Itoka bieži devās kāpt kalnos un divreiz uzkāpa Japānas 3 067 metrus augstajā Ontakes kalnā, un pārsteigusi savu gidu, jo uzkāpa kalnā ar sporta kurpēm, nevis pārgājienu zābakiem, norādīja pētnieku grupa.

Grupa piebilda, ka 100 gadu vecumā viņa bez spieķa palīdzības uzkāpa arī pa Japānas Asijas svētnīcas augstajām akmens kāpnēm.

Lasiet arī: Indijas premjers pirmajā vizītē Kijivā “dalīsies viedokļos” par Ukrainas kara izbeigšanu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas