Par!/Progresīvie aicina konservatīvo RD frakciju bloku uz kompromisu

Lai vienotos par jauniem sadarbības principiem, katram koalīcijas partnerim ir jābūt piekāpīgākam, pēc Rīgas domes (RD) frakciju sarunām pauda partijas Progresīvie pārstāvji. 

“Tāpēc Par!/Progresīvie atsakās no Sociālo jautājumu komitejas vadītāja amata,” norādīts Progresīvo paziņojumā. 

Progresīvie novērtē Jaunās Vienotības (JV) lēmumu atteikties no Attīstības komitejas. 

  Par!/Progresīvie (PP) frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs līdzīgus soļus aicina spert arī citiem potenciālajiem partneriem.

Kossovičs izteicis pateicību Viesturam Kleinbergam, kas, viņaprāt, “bija izcils sociālo jautājumu politikas vēstnesis Rīgā”.

“Uzskatu, ka turpmāk Edvards Ratnieks (NA/LRA) var pakāpties vienu soli pretim un uzņemties vadīt Pilsētas attīstības komiteju, un JV pietuvinātos deputātus no Kods Rīgai aicinām izvirzīt kandidātu uz Sociālo lietu komitejas vadītāja amatu,” pauž Kossovičs.

Vienlaikus Progresīvo ieskatā, Rīgā ir jābūt vienam mēram un vienam mēra vietniekam. 

 

Progresīvie skaidro, ka veidojot Pārmaiņu koalīciju, partija skaidri iestājās nevis par amatu dalīšanu, bet  par rīdzinieku labā veicamajiem darbiem.

“Tieši uz šiem darbiem ir jāfokusējas koalīcijas partneriem. Runa ir par bērnudārzu rindu mazināšanu, dzīvokļu rindu mazināšanu, satiksmes mierināšanu Rīgas centrā, gatavošanos apkures sezonai un investīciju piesaisti,” spriež Progresīvie

Partija plāno arī turpmāk “stingri iestāties par labām pārmaiņām Rīgā”.

PP norāda, ka ir gatavi parakstīt arī sadarbības memorandu, ja tam klāt tiks pievienots darāmo darbu saraksts, kas jāpaveic līdz 2025.gadam. 

BNN jau vēstīja, ka visas kādreizējās koalīcijas frakcijas paziņojušas, ka neviena politiskā spēka interesēs nav ārkārtas vēlēšanas, līdz ar to notiek sarunas, lai vienotos par turpmāko sadarbību.

Koalīcijas šķelšanās notika pēc konflikta par Satiksmes departamenta darba izvērtēšanu. Konflikta rezultātā mērs Mārtiņš Staķis (PP) paziņoja par atkāpšanos no Rīgas mēra amata. Pēc disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas ziņojuma disciplinārlieta pret Satiksmes departamenta amatpersonām ir izbeigta bez rezultāta.

JV, NA/LRA un KR ir izveidojuši 20 balsu bloku, tāpēc viņu pusē esot iniciatīva piedāvāt Rīgas mēra amata kandidātu. JV, NA/LRA un KR noraidījušas PP priekšlikumu samazināt vicemēru skaitu no trim līdz vienam un pārdalīt atbildības sfēras, JV atņemot atbildību par satiksmes jomu.

Lasiet arī: Kods Rīgai un PP atšķiras redzējums, kāpēc “krita” Staķis

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas