Partiju reitingā līderpozīciju ar 12,7% saglabā JV

Jaunā vienotība (JV) aizvien saglabā līderpozīciju partiju reitingā, liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma janvārī veiktās pētījumu centra SKDS veiktās 1792 Latvijas pilsoņu aptaujas dati.

Par JV janvārī Saeimas vēlēšanās būtu gatavi balsot 12,7% respondentu, kas ir par 0,7 procentpunktiem vairāk nekā iepriekšējā mēnesī. Savukārt par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) nobalsotu 10,6% aptaujas dalībnieku, bet par Progresīvajiem (P) – 6,8%. Aptaujas dati liecina, ka gan ZZS, gan Progresīvo reitings samazinājies par 0,8 procentpunktiem.

Reitings samazinājies arī Nacionālajai apvienībai (NA) un Apvienotajam sarakstam (AS), Latvijas partiju popularitātes rangā nobīdot NA no ceturtās un piekto vietu. Par NA janvārī balsotu 6,6%, bet par AS – 6,7% vēlētāju.

Kopvērtējumā janvārī lielākais popularitātes pieaugums – par vienu procentpunktu – bija partijai Latvija pirmajā vietā (LPV),

bet lielāko kritumu – par 0,9 procentpunktiem – piedzīvojusi Latvijas Krievu savienība. Savukārt par partiju Saskaņa janvārī būtu gatavi nobalsot 3,2%, par partiju “Konservatīvie” – 1,7% respondentu, bet par partiju Katram un katrai savu balsi atdotu 1,5% SKDS veiktās aptaujas dalībnieku.

Ja vēlētāji balsotu, kā pauduši aptaujā, tad 5% barjeru pārvarētu un Saeimā iekļūtu septiņas partijas, kuras arī faktiski ir ievēlētas 14.Saeimā – tās ir JV, ZZS, P, NA, AS, LPV un Stabilitātei!.

Lasiet arī: Levits «uzdod mājasdarbus» koalīcijai un vēlas koriģēt partiju finanses

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas