Partiju reitingos JV atgriežas līderpozīcijā

Latvijas Televīzija ziņo, ka pēc tās pasūtījuma veidotā pētījumu centra SKDS jaunāko partiju reitingu tabula rāda, ka partiju apvienība Jaunā Vienotība oktobrī tajā atguva pirmo vietu. “Premjerpartija” pēc aptuveni pusotra gada līderības to zaudēja šajā septembrī, piekāpjoties “Zaļo un Zemnieku savienībai” (ZZS).

Aizvadītajā mēnesī Ministru prezidentes Evikas Siliņas pārstāvētais politiskais spēks ir piedzīvojis reitingu kāpumu līdz 9,5%, jo septembri par to – “ja Saeimas vēlēšanas notiktu šodien” – būtu balsojuši 7,7% aptaujāto. Atbalsts ir audzis arī ZZS – 8,7% (septembrī – 8,3% aptaujāto). Savukārt trešā valdošās koalīcijas partnere – partija Progresīvie – ir piedzīvojusi atbalsta kritumu līdz 6,1% (septembrī – 7,4%) un reitingos atrodas piektajā pozīcijā. 

Savukārt uz trešā “pakāpiena” atrodas Nacionālā apvienība,

kurai atbalstu pauduši 7,1% aptaujāto (septembrī – 6,3%). Aiz tās kā ceturtā – ar nelielu popularitātes kritumu – ierindojas cita opozīcijas partija “Latvija pirmajā vietā” – 6,9% (septembrī – 7,1%).  Savukārt Stabilitātei! oktobrī bijis 5,4% aptaujāto atbalsts – neliels pieaugums, salīdzinot ar septembra 5%. Nemainīgas (5%) paliek uzrādītās simpātijas Apvienotajam sarakstam.

Starp Saeimā nepārstāvētām partijām neviena šajā SKDS aptaujā nav aizsniegusies līdz 5 procentu barjerai. Taču pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veidotie partiju reitingi rāda, ka gandrīz trešdaļa aptaujāto nezinātu, par ko balsot, ja Saeimas vēlēšanas notiktu rīt, bet gandrīz 13% ir teikuši, ka vēlēšanās nepiedalītos.

Lasiet arī: Saeimas JV frakcija atbalsta partnerības regulējumu arī viendzimuma pāriem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas