Pēc diviem mēnešiem okeānā izglābts Austrāliešu ceļotājs un viņa suns

Mediķi ziņojuši, ka austrāliešu jūrnieks, kurš divus mēnešus pavadīja uz katamarāna Klusajā okeāna, dzerot lietus ūdeni un ēdot jēlas zivis, jūtas ļoti labi, raksta britu raidorganizācija BBC.

Sidnejas iedzīvotājs Tims Šadoks (Tim Shaddock) ar savu suni Bellu aprīlī no Meksikas devās uz Franču Polinēzijas salām, bet pēc vairākām nedēļām viņa laivu smagi sabojāja vētra, padarot nelietojamas arī sakaru ierīces.

Abus izglābis tunču zvejas kuģis, kas devās palīgā pēc tam, kad Šadoka laivu pamanīja helikopters. Zvejas kuģa ārsts Austrālijas ziņu kanālam 9News sacīja, ka vīrieša veselības rādītāji ir normāli.

Šadoks vairāk nekā 6000 kilometrus garajā ceļā devās no Meksikas piekrastes pilsētas Lapazas,

bet pēc tam, kad vētras laikā pārstāja darboties elektronika, nonāca okeāna viļņu varā. Jūrnieks un suns dreifēja pa draudīgajiem Klusā okeāna plašumiem, pārtiekot no tā, ko varēja noķert. Divus mēnešus vēlāk, kad abus 17.jūlijā atrada, Šadoks bija krietni notievējis un izaudzējis garu bārdu. Viņš sacīja: “Esmu piedzīvojis ļoti smagu pārbaudījumu jūrā. Man ir vajadzīga atpūta un labs ēdiens, jo esmu bijis viens pats jūrā ļoti ilgu laiku. Citādāk man nekas nekaiš.”

Šadoks pastāstīja, ka viņam un Bellai izdzīvot palīdzēja līdzi paņemtais makšķerēšanas aprīkojums. Savukārt no apdegšanas saulē vīrietis vairījās, slēpjoties zem laivas nojumes.

Drīz pēc izglābšanas vīrietis bija redzams priecīgi smaidot, un drīkstēja ieturēt arī nelielas maltītes. Zvejas kuģis Šadoku nogādājis atpakaļ Meksikā, kur pārbaudīta jūrnieka veselība.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas