Pēc kārtējā atentāta mēģinājuma Tramps drošībā, aizdomās turētais arestēts

Republikāņu prezidenta kandidāts Donalds Tramps (Donald Trump) netika ievainots svētdien, 15.septembrī, pēc tam, kad Slepenā dienesta aģenti izjauca to, ko FIB nosauca par šķietamu slepkavības mēģinājumu, kamēr viņš spēlēja golfu Vestpalmbīčā, Floridā. Aģenti šāvuši uz uzbrucēju, kurš tika pamanīts krūmos netālu no golfa laukuma, tikai dažus simtus metru attālumā no Trampa, atsaucoties uz likumsargu ziņoto vēsta “Reuters”.

Aizdomās turamais notikuma vietā atstāja AK-47 un citas lietas un, iekāpis auto aizbēga, bet vēlāk tika arestēts.

Acīmredzamais Trampa slepkavības mēģinājums notika tikai divus mēnešus pēc tam, kad tika mēģināts viņu nošaut kampaņas mītiņā Pensilvānijā. Abi incidenti parāda izaicinājumus, kas saistīti ar kandidātu drošību polarizētajā kampaņā, kad līdz 5.novembra vēlēšanām atlikušas nedaudz vairāk nekā septiņas nedēļas.

“Es vēlos pateikties visiem par rūpēm un laba vēlējumiem — tā noteikti bija interesanta diena!” Tramps svētdienas vakarā sacīja sociālajos tīklos, pateicoties Slepenajam dienestam un policijai par viņa nosargāšanu.

Drīz pēc incidenta Tramps nosūtīja e-pastu saviem atbalstītājiem, sakot: “Nekas mani neapstādinās. Es NEKAD NEPADOŠOS!”

CNN, “Fox News” un “The New York Times” identificēja aizdomās turamo kā Raienu Vesliju Rotu (Ryan Wesley Routh) no Havaju salām, atsaucoties uz neidentificētu tiesībsargājošo iestāžu amatpersonām, taču FIB atteicies to noliegt vai apstiprināt.

Iespējamā aizdomās turamā sociālo mediju konti liecina, ka viņš bijis dedzīgs Ukrainas atbalstītājs un viņš, šķiet, centies vervēt karavīrus karam Ukrainā.

Vietnē “X”, 2020.gadā Rots atbalstīja Bērniju Sandersu (Bernie Sanders) un izsmēja Baidenu kā “miegaino Džo”. Šī gada sākumā viņš kritizēja Trampu, apsūdzot Trampu vēlmē graut Amerikas brīvību un demokrātiju, vienlaikus mudinot Baidenu koncentrēties uz demokrātijas un brīvības saglabāšanu.

Trampa uzbrukuma mēģinājuma motīvs joprojām nav skaidrs. Amatpersonas atzīmēja, ka, tā kā Tramps nav amatā, golfa laukums nebija pilnībā norobežots un drošība bijusi ierobežota.

Pēc amatpersonu teiktā, Slepenā dienesta aģents pamanīja uzbrucēju apmēram 460 metrus no Trampa, liekot aģentiem šaut. Pēc tam aizdomās turamais aizbēga ar melnu “Nissan” automašīnu, atstājot ieroci AK-47, divas mugursomas un citas lietas, bet vēlāk šerifa vietnieki aizturējuši aizdomās turamo aptuveni 65km attālumā no golfa laukuma.

Prezidents Baidens un viceprezidente Harisa pauda atvieglojumu pēc tam, kad tika informēti, ka uzbrukums Trampam nav izdevies. Harisa, kura tagad ir demokrātu kandidāte, vietnē “X” nosodīja uzbrukumu, rakstot: “Vardarbībai Amerikā nav vietas.”

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | TT-Line atklāj prāmi Klaipēda-Trāveminde; ministrija paaugstina IKP pieauguma prognozi 2024.gadam līdz 2,3%

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas