Pērn pašvaldības sniegušas atbalstu Ukrainas bēgļiem vairāk nekā 57,7 miljonu eiro apmērā

Pagājušajā gadā Latvijas pašvaldības sniegušas atbalstu Ukrainas bēgļiem, kuri ieradušies Latvijā, vairāk nekā 57,7 miljonu eiro apmērā, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

VARAM atbilstoši Finanšu ministrijas rīkojumiem pašvaldībām pārskaitījusi minēto summu, lai kompensētu atbalsta pasākumus laikā no 2022.gada februāra līdz decembrim.

Sociālā atbalsta jomā palīdzībai Ukrainas bēgļiem izlietoti 28,8 miljoni eiro, izglītības jomā – 4,6 miljoni eiro, ēdināšanas jomā – 10 miljoni eiro, izmitināšanas jomā – 13,3 miljoni eiro.

Par izlietoto finansējumu valsts pārvaldes pakalpojumu pieteikšanas un fizisko personu reģistrācijas pasākumiem pārskaitīti 52 850 eiro, par veiktajiem uzlabojumiem pašvaldību ēkās, lai nodrošinātu Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanu – 328 678 eiro, par vienotu valsts un pašvaldību sniegtā atbalsta koordinācijas punktu darbības nodrošināšanu 572 265 eiro.

Kopā ar nozares ministrijām tiek strādāts pie finansējuma piešķiršanas turpināšanas arī 2023.gadā.

Ministrija pērn arī virzījusi ieceri stiprināt pašvaldību kapacitāti Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanā, pielāgojot un labiekārtojot pašvaldību rīcībā esošās ēkas. Pēc Ministru kabineta rīkojuma, ministrija izveidoja komisiju ēku uzlabošanai Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam, kas atbalstījusi 26 pašvaldību projektus infrastruktūras pielāgošanai 2 052 337 eiro apmērā.

Projekti paredz izmitināšanas iespējas 2102 personām. 12 pašvaldības jau ir pabeigušas darbus un izveidojušas 936 vietas Ukrainas iedzīvotājiem, kas pēc Krievijas izraisītā kara Ukrainā raduši patvērumu Latvijā.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas