Pērn pieckārt audzis Ziedot.lv darba apjoms, Swedbank ziedo pašai biedrībai

Apzinoties, ka Ziedot.lv būs nozīmīga loma Krievijas izraisītā kara seku mazināšanā arī šogad, Swedbank paziņo, ka tā ziedo 50 000 eiro tieši pašas labdarības platformas atbalstam.

Kredītiestāde aicina arī citus uzņēmumus iesaistīties, stiprinot Latvijas lielāko nevalstisko organizāciju. Savas pastāvēšanas divās desmigadēs tai 2022. gads bijis visizaicinošākais, Ziedot.lv īstenojot rekordlielu atbalsta projektu skaitu un

ziedojumos Ukrainas un Latvijas iedzīvotāju atbalstam piesaistot teju 20 miljonus eiro,

kas ir piecreiz lielāks ziedojumu un darba apjoms nekā citos gados, atgādina bankas relīze.

«Pateicoties Ziedot.lv, Ukrainai palīdzēt var ikviens Latvijas cilvēks. Nereti ikdienā mēs pat nepadomājam, kādus resursus prasa šī palīdzēšana – tieši no organizācijas viedokļa. Ko prasa infrastruktūra, kas nodrošina, ka

ikviens ziedotājs var justies gandarīts, ka ziedojums tādā apmērā, kā nosūtīts, tiek novirzīts vēlamajam mērķim.

Ar savu ziedojumu mēs aicinām pievienoties arī citus uzņēmumus nevalstisko organizāciju darbības kapacitātes stiprināšanai,» mudina Swedbank valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis.

Pati biedrība Ziedot.lv precīzē, ka ir īstenotas 25 labdarības programmas tieši Ukrainas iedzīvotāju un kara bēgļu atbalstam, kam Latvijas iedzīvotāji saziedojuši 19,8 miljonus eiro.

Platformas vadītāja Rūta Dimanta skaidro, ka ar Swedbank dāvātiem 50 000 eiro Ziedot.lv šogad varēs finansēt labdarības noliktavas un sava bēgļu centra izmaksas, kur palīdzība tiek sniegta vidēji pat 20 ģimenēm dienā, kā arī apkures, elektrības un citu komunālo rēķinu segšanai.

Labdarības noliktavā pārtikas un higiēnas preču palīdzību saņem gan kara bēgļi no Ukrainas, gan Latvijas trūcīgie iedzīvotāji. Palīdzība sadarbībā ar vairāk nekā 100 reģionālajām labdarības organizācijām tiek nogādāta visā Latvijā.

«Esmu ārkārtīgi pateicīga sabiedrībai un uzņēmumiem par uzticību un plašo sirdi, ziedojot Ukrainas un Latvijas iedzīvotājiem vēl nebijušā apmērā.

Bet tas bijis arī nepieredzēti liels darba apjoms un infrastruktūras nodrošināšanas izmaksu pieaugums.

Katrs paveiktais labais darbs mūsu komandu iedvesmo, bet līdz ar iedvesmu nepieciešama arī elektrība, telpas, transports un citas praktiskas lietas labdarības noliktavas un bēgļu centra darbībai. Tāpēc šis un iepriekšējie Swedbank ziedojumi tieši Ziedot.lv darbībai ir īpaši nozīmīgi, lai mēs varam darbu turpināt,» skaidro Dimanta.

[BNN piebilde. Šis tiešām ir ļoti vajadzīgs, pat «divi vienā» – platformas rīcībspējā un reputācijā veikts – ieguldījums, jo Ziedot.lv un Rūtas Dimantas autoritāte sabiedrībā sakņojas tieši konsekventajā apņēmībā sabiedrības ziedojumus pilnībā ieguldīt palīdzībā. Ar prieku ziņosim par šādām citu Latvijas uzņēmumu «piāra akcijām»!]

Lasiet arī: Par Stopify savāktajiem līdzekļiem uz Ukrainu ceļo siltie guļammaisi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas