PMLP īstenos ES fondu projektu, lai izveidotu ērtu uzturēšanās atļauju e-pakalpojumu

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centru uzsākusi Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda projekta – Vienotās migrācijas informācijas sistēmas programmatūras platformas modernizēšanas pirmo posma īstenošanu, informē PMLP pārstāve Madara Puķe

PMLP pārstāve skaidro, ka projekta mērķis ir izveidot trešo valstu valstspiederīgajiem, kā arī citiem interesentiem ērtu, modernu un viegli lietojamu uzturēšanas atļaujas e-pakalpojumu, kas ļaus dokumentus iesniegt attālināti. 

Tādā veidā plānots taupīt klientu laiku, kā arī atvieglot dokumentu iesniegšanas procesu.

Jaunā e-pakalpojuma ietvaros klienti varēs gan iesniegt dokumentus uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai, gan saņemt PMLP pieņemtos lēmumus. 

Bezmaksas e-pakalpojuma ieviešana ļaus klientiem iegūt augstvērtīgu pakalpojuma saņemšanas pieredzi, jo tas būs pieejams jebkurā vietā un laikā, kā arī vienkopus pārskatāmā veidā būs pieejami gan visi iesniegtie dokumenti, gan PMLP lēmumi.

Plānots, ka projekta ietvaros, tiks turpināta dokumentu digitalizācijas procesa attīstība, veicinot pāreju uz digitālu dokumentu apriti, kā arī ieviest informatīvo tālruni, kurā klientiem būs iespējams saņemt atbildes uz jautājumiem par  migrāciju, uzturēšanās atļaujām, vīzām.

Projekta  kopējās izmaksas veido fonda finansējums – 1 200 000 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums 400 000 eiro. Plānots, ka projekts ilgs līdz 2025.gada 30.jūnijam. 

Lasiet arī: Saeima plāno bargākus sodus par slepkavības vai smagu miesas bojājumu draudiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas