Policija aizturējusi personu, kura iemeta degmaisījuma Okupācijas muzejā

Valsts policija (VP) ir aizturējusi personu, kura varētu būt vainojama degmaisījuma iemešanā Latvijas Okupācijas muzeja vadītājas Solvitas Vības kabinetā, apstiprināja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Viņš izsaka lielu pateicību Valsts drošības dienestam un VP par profesionālo darbu, identificējot un aizturot šo personu.

Ministrs uzskata, ka profesionāli paveiktā darba rezultāts ir ne tikai personas aizturēšana, bet arī ātrums, kādā tas tika izdarīts, neskatoties uz to, ka uzbrucējs bija veicis sagatavošanās priekšdarbus.

“Neatsverama nozīme te bijusi izcilai sadarbībai ar Rīgas Pašvaldības policiju (RPP), un nozieguma operatīva atklāšana notikusi, pateicoties RPP Videonovērošanas centram,” norāda ministrs.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, pamatojoties uz Krimināllikuma 185.panta 2.daļu, kas paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Kozlovskis norāda, ka šis noziedzīgais nodarījums ir jāvērtē kopsakarā ar hibrīdkara apstākļiem, kuros pašlaik dzīvojam, un šādi noziegumi ir nopietns apdraudējums nacionālajai drošībai. Viņš cer, ka šis noziegums tiks vērtēts ar visu likuma bardzību un sods būs atbilstošs nodarījumam.

Jau ziņots, ka naktī uz otrdienu Latvijas Okupācijas muzejā tika iemests degmaisījums, kā rezultātā muzeja direktores kabinetā pirmajā stāvā dega krēsls un papīri 0,5 kvadrātmetra platībā.

Lasiet arī: Cietumsods līdz desmit gadiem: Sākts kriminālprocess par degmaisījuma iemešanu Okupācijas muzejā
 
Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas