Polijas gaisa telpā no Ukrainas ielidojis neidentificēts objekts

Polijas gaisa telpā piektdien, 29.decembrī, no Ukrainas ielidojis neidentificēts objekts, pavēstīja Polijas bruņoto spēku operacionālās pavēlniecības pārstāvis sakariem ar presi pulkvedis Jaceks Goriševskis.

“Objekts nonāca no Ukrainas robežas,” ziņu kanālam TVN24 sacīja pulkvedis.

“Naktī notika intensīva Ukrainas teritorijas apšaude, līdz ar to šis incidents varētu būt saistīts ar to,” piebilda Goriševskis.

Lidojošu objektu, kas pārvietojās ar milzīgu ātrumu, novēroja Ļubļinas vojevodistes Dolgobičuvas apkaimes iedzīvotāji. Tas ir pie Pševoduvas ciema, kur pagājušajā novembrī Krievijas trieciena laikā sprāga no Ukrainas ielidojusi raķete.

Aculiecinieki ziņo, ka dzirdējuši lielu troksni un svilpšanu. Objekts pārvietojies rietumu virzienā.

Vietējie mediji ziņo, ka meklēšanas darbi notiek Zamoščas pilsētas apkaimē un mobilizēti ievērojami spēki. Nav informācijas, ka būtu noticis sprādziens.

Var izrādīties, ka tas bija tikai īslaicīgs Polijas gaisa telpas pārkāpums un šis nezināmais objekts atgriezās Ukrainā.

“Rīta stundās Polijas Republikas gaisa telpā no Ukrainu virziena ielidoja nezināms objekts. No brīža, kad tas šķērsoja robežu, līdz signāla izzušanai to novēroja valsts pretgaisa aizsardzības sistēmas radars. Saskaņā ar spēkā esošajām procedūrām operācijas komandieris pielietoja viņa rīcībā esošos spēkus un līdzekļus,” teikts Polijas bruņoto spēku operacionālās pavēlniecības paziņojumā.

Krievija naktī uz piektdienu veica sen nepieredzēta vēriena uzbrukumu Ukrainas pilsētām ar raķetēm un droniem.

Uzbrukumā vismaz 16 cilvēki nogalināti un 97 ievainoti, liecina jaunākā informācija.

Krievija uz Ukrainu piektdien izšāva aptuveni 110 raķetes, pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Uzbrukumā izmantotas teju visu veidu raķetes, kas ir Krievijas arsenālā.

Lasiet arī: Krievija ar raķetēm un droniem veic triecienus Ukrainas pilsētām

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas