Politoloģe: Pinto vēl jākrāj politiskā pieredze un zināšanas pirms kandidēt EP vēlēšanās

Valsts prezidenta vēlēšanās zaudējušajai Elīnai Pinto ir jākrāj politiskā pieredze un zināšanas pirms kandidēt Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, uzskata Rīgas Stradiņa universitātes lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle.

Viņa medijiem atzina, ka tiek runāts par Pinto kandidēšanu EP vēlēšanās, taču līdz galam nav redzams saturiskais piepildījums, kas nepieciešams politiķim, lai kandidētu uz EP deputāta amatu.

Metla-Rozentāle atgādina, ka līdz šim Pinto amati dažādās institūcijās Latvijā un Eiropas Savienībā ir bijuši tikai administratīvi, ne ierēdnes līmenī.

Viņai noteikti ir jāaudzē politiskā pieredze un zināšanas, un tas jādara kopā ar Progresīvajiem, ja vien viņa vēlas attīstīt savu politisko karjeru, uzskata politoloģe.

Kā pozitīvo politoloģe vērtē Pinto enerģiju, vēlmi un pašpārliecinātību.

Pretendējot uz Valsts prezidenta amatu, Pinto tēls ticis veidots uz publisko pasākumu fona, kas nav pietiekams, lai būtu konkurētspējīga kandidāte EP vēlēšanās. “Tam ir vajadzīgs saturiskais piepildījums,” uzsver Metla-Rozentāle.

Kā vēstīts, Saeima trešdien, 31.maijā arī otrajā balsojumā neievēlēja jaunu Valsts prezidentu, un no turpmākās cīņas izstājās Progresīvo izvirzītā kandidāte, publiskās pārvaldības eksperte Pinto, kura saņēma vismazāk balsu.

Lasiet arī: Nākamais Latvijas Valsts prezidents būs Edgars Rinkēvičs

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas