“Prioritāri atbalsta” vilcienu maršruta Rīga–Daugavpils–Viļņa izveidi

Satiksmes ministrija ziņo, ka Latvija atbalsta vilcienu satiksmes atjaunošanu starp mūsu valsti un Lietuvu, turklāt prioritāte ir maršruts Rīga–Daugavpils–Viļņa.

Tas vienlaikus uzlabos pasažieru pārvadājumus maršrutā Daugavpils–Rīga. Pašreiz norit abu valstu pārrunas par pasažieru vilcienu satiksmes atjaunošanu, lai rastu abpusēji efektīvāko risinājumu.

“Attīstot jebkuru maršrutu, tas ir jāizvērtē atbildīgi, lai, pirmkārt, to izmantotu pēc iespējas vairāk iedzīvotāju un tas būtu ekonomiski pamatots. Pirmie aprēķini rāda, ka

maršruta Rīga–Daugavpils–Viļņa izveide izmaksātu ievērojami lētāk

nekā citi iespējamie maršruti,” ministrijas izplatītajā relīzē norāda AS Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Pārrunās iesaistītie AS Pasažieru vilciens un Lietuvas valsts pasažieru vilcienu operators LTG Link ir veikuši aprēķinus un prognozes iespējamiem maršrutiem, to izpildītājiem un kursēšanas laikiem, attīstot vairākus variantus vilcienu satiksmes atjaunošanai starp Latviju un Lietuvu. AS Pasažieru vilciens aprēķini liecina, ka tas izmaksātu vairākus simtus tūkstošus eiro – atkarībā no izvēlētā varianta.

Par vienotu piedāvājumu lēmuma pieņemšanai par abpusēji efektīvāko veidu un nepieciešamajām dotācijām no valstu budžetiem vilcienu pasažieru satiksmes atjaunošanai starp Latviju un Lietuvu vēl ir jālemj, vēsta Satiksmes ministrija.

Lasiet arī: Vilciens uz Bolderāju – vēl tuvāk realitātei

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas