Progresīvie – vienā valdībā ar NA? Ņenaševa šaubās

Pašlaik opozīcijā esošā partija Progresīvie vēl nav lēmusi, kādu vēlētos redzēt potenciālo nākamās valdošās koalīcijas sastāvu, otrdien, 6.jūnijā, intervijā Latvijas Radio stāstīja Saeimas deputāte Antoņina Ņenaševa (P).

Viņa, paužot savu viedokli, gan pieļāva, ka varētu nebūt iespējama Progresīvo sadarbība ar Nacionālo apvienību (NA).

Pašlaik valdošajā koalīcijā strādā Jaunā vienotība (JV), NA un Apvienotais saraksts (AS). Taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, premjers Krišjānis Kariņš (JV) ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un Progresīvajiem.

Ņenaševa pastāstīja, ka pagaidām Progresīvo valde ir pieņēmusi lēmumu iet uz sarunām ar citām partijām par iespējamu iekļaušanos valdībā, ja uz tādām tiks uzaicināta.

Pagaidām neviena šāda uzaicinājuma uz sarunām partijai nav,

attiecīgi politiķe uzsvēra, ka pašlaik nevar atbildēt, vai Progresīvie tuvākajā laikā būs valdībā, lai arī valdība pēdējā laikā esot disfunkcionāla.

Taujāta, kādu Progresīvie gribētu redzēt valdošo koalīciju, Ņenaševa atbildēja, ka partijā šajā jautājumā nekādi lēmumi nav pieņemti. Taču viņai pašai šķiet, ka ar dažām partijām, kuru vārdi tiek nosaukti koalīcijas kontekstā, sastrādāties nebūtu iespējams, piemēram, ar NA. Zināmus riskus viņa saskata arī potenciālā sadarbībā ar ZZS, bet tas vēl būtu sarunu un precīzu vienošanos jautājums. Savukārt pret AS īpašas pretenzijas politiķe neredz.

Ņenaševas skatījumā, sākotnēji Progresīvajiem būtu jādodas uz sarunām ar JV kā lielāko Saeimas frakciju.

Deputāte uzsvēra, ka pirms Valsts prezidenta vēlēšanām Progresīvajiem nekas par balsojumu par labu JV kandidātam Edgaram Rinkēvičam netika solīts. Partijas izšķiršanās par labu viņam bijusi tikai loģiska, kad no vēlēšanām izkrita pašu kandidāte Elīna Pinto.

“Mums neviens nav parādā,” piebilda deputāte.

Tagad Progresīvo valde nolēmusi, ka iesaistīsies iespējamās sarunās par iekļaušanos valdošajā koalīcijā, jo partijas mērķis ir nonākt pie varas, lai īstenotu savu programmu, ar kuru tā nāca politikā, pauda Ņenaševa. Kā Progresīvajiem prioritārus jautājumus, strādājot valdībā, viņa nosauca veselības aprūpes finansējumu, investīcijas izglītībā un cīņu pret vardarbību, bet par ministru portfeļu dalīšanu pašlaik runāt esot pāragri.

Lasiet arī: BNN vaicā | Dzintars: Vienotība vilka visspilgtākās “sarkanās līnijas” ar ZZS, bet tagad grib tās nodzēst

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas