Putina sāncensis Nadeždins pēc aizlieguma piedalīties vēlēšanās sola pārsūdzēt lēmumu tiesā

Krievijas pret karu noskaņotais prezidenta amata kandidāts Boriss Nadeždins ceturtdien, 8.februārī, paziņoja, ka iesniegs apelāciju Augstākajā tiesā pēc tam, kad Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) liedza viņam piedalīties martā gaidāmajās vēlēšanās, kurās, kā gaidāms, uzvarēs pašreizējais prezidents Vladimirs Putins, ziņo Reuters.

Pirmdien CVK atzinusi par nederīgiem 15% no pirmajiem 60 000 parakstu, tādējādi Nadeždins nepārsniedza nepieciešamo 5% robežu un norādījusi uz nepilnībām savāktajos parakstos, tostarp konstatējusi mirušu personu parakstus. Ceturtdien Maskavas centrālajā vēlēšanu komisijas mītnē notikušajā sanāksmē vēlēšanu amatpersonas paziņojušas, ka

šo nepilnību dēļ viņš neesot savācis 100 000 apstiprinātu parakstu un tāpēc nevar piedalīties.

Boriss Nadeždins savā oficiālajā “Telegram” kanālā paziņoja, ka viņš nepiekrīt CVK lēmumam un apstrīdēs to Krievijas Augstākajā tiesā, apgalvojot, ka vairāk, nekā 200 000 parakstu vākšana tika veikta atklāti un godīgi, “rindas pie mūsu štāba un parakstu vākšanas punktos vēroja visa pasaule,” teicis Nadeždins.

Viņš paudis apņēmību piedalīties 2024.gada prezidenta vēlēšanās.

Viņš aicinājis savus atbalstītājus saglabāt ticību. “Ir noticis kaut kas tāds, kam daudzi cilvēki nevarēja noticēt: pilsoņi ir sajutuši, ka Krievijā ir iespējamas pārmaiņas,” sacīja Nadeždins.

Lai gan Boriss Nadeždins netika uzskatīts par uzvarētāju, viņš pārsteidzis analītiķus ar savu atklāto kritiku par Krievijas “militāro operāciju” Ukrainā, ko viņš ir nosaucis par ” fatālu kļūdu”.

Kremlis, kas iepriekš teicis, ka neuzskata Nadeždinu par nopietnu Putina konkurentu, paziņojis, ka CVK lēmums atteikt Nadeždina reģistrēšanu ir saskaņā ar visiem attiecīgajiem noteikumiem.

Lai kvalificētos kandidēšanai, viņam bija vajadzīgi 100 000 parakstu no vismaz 40 reģioniem. Putins esot savācis vairāk nekā 3,5 miljonus parakstu, pārsniedzot nepieciešamo 300 000 parakstu skaitu.

Lasiet arī: Pret karu noskaņotais prezidenta kandidāts Nadeždins savāc pietiekami parakstu, lai izaicinātu Putinu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas