Pret karu noskaņotais prezidenta kandidāts Nadeždins savāc pietiekami parakstu, lai izaicinātu Putinu

Krievijas pretkara kandidāts Boriss Nadeždins paziņoja, ka trešdien, 31.janvārī, Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) iesniedzis 105 000 parakstu, ar ko tehniski pietiek, lai gaidāmajās prezidenta vēlēšanās izaicinātu pašreizējo prezidentu Vladimiru Putinu, ziņo Reuters.

Lai gan vēlēšanās gaidāma Putina uzvara, Nadeždins ir pievērsis sev uzmanību, kritizējot “Krievijas militāro operāciju” Ukrainā un ievelēšanas gadījumā, solot to izbeigt. Kremļa kritiķi apgalvojot, ka Nadeždins nebūtu varējis tikt tik tālu bez “varas iestāžu svētības”, ko viņš noliedz. 

Viņa atklātā kritika par Krievijas karu Ukrainā ir veicinājusi spekulācijas, ka viņam varētu rasties šķēršļi, piemēram, viņam varētu liegt piedalīties vēlēšanās tehnisku iemeslu dēļ vai izdarīt spiedienu, lai viņš atteiktos piedalīties.

Vēlēšanu amatpersonas tagad pārbaudīšot Nadeždina un citu potenciālo kandidātu

iesniegto parakstu autentiskumu, lai nākammēnes paziņotu, kurš vēlēšanās pievienosies Putinam. Vēlēšanu komisija iepriekš ir atklājusi, pēc tās domām, pārkāpumus, diskvalificējot kandidātus.

Boriss Nadeždins savā oficiālajā “Telegram” kontā izteicis pateicību saviem atbalstītājiem, novērtējot tūkstošiem cilvēku darbu, kuri nenogurstoši strādājuši, lai savāktu parakstus. Nadeždins uzsvēris, ka CVK un varas iestādēm būs grūti neņemt vērā ievērojamo atbalstu.

Video, ko viņš publicējis no CVK galvenās mītnes, bija redzamas parakstu kaudzes, kas sakārtotas pa reģioniem un gaida pārbaudi.

Nadeždins, pievēršoties apkures traucējumiem, kas skāra Krieviju, mēneša sākumā ierosināja novirzīt militāros izdevumus iedzīvotāju vajadzībām.

Lai kvalificētos kandidēšanai, viņam bija vajadzīgi 100 000 parakstu vismaz no 40 reģioniem.

Putins esot jau savācis vairāk nekā 3,5 miljonus parakstu, pārsniedzot nepieciešamo 300 000 parakstu skaitu, kā apgalvojot viņa atbalstītāji.

Lasiet arī: Navaļnija sabiedrotie plāno izjaukt Putina ceļu uz prezidenta amatu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas