Putins “nav ieinteresēts” uzbrukt NATO; brīdina par “problēmām” ar Somiju

Krievijas prezidents Vladimirs Putins svētdien, 17.decembrī, Krievijas valsts televīzijā intervijā paziņoja, ka Krievija “nav ieinteresēta” uzbrukt kādai NATO dalībvalstij, un noraidīja ASV prezidenta Džo Baidena (Joe Biden) teikto, aprakstot viņa izteikumus kā “pilnīgas muļķības”, ziņo Politico.

Baidens pagājušajā nedēļā sacīja, ka gadījumā, ja Krievija ieņems Ukrainu, tas var novest pie uzbrukumiem NATO valstīm, rezultātā amerikāņu karaspēkam būs jāiesaistās cīņā ar Krievijas spēkiem.

Putins sacīja, ka Krievijai nav ne ģeopolitisku, ne ekonomisku,

ne politisku, ne militāru interešu iesaistīties konfliktos ar NATO valstīm. Viņš raksturojis Baidena vārdus kā mēģinājumu veicināt “maldīgu politiku” attiecībā uz Krieviju un notiekošo konfliktu Ukrainā.

Intervijas laikā Putins izteica brīdinājumu par iespējamām “problēmām” ar Somiju

pēc valsts iestāšanās NATO.

“Vai mums ar viņiem bija kādi strīdi? Visi strīdi, arī teritoriālie 20.gadsimta vidū, jau sen ir atrisināti,” sacīja Putins, taču “tagad tādi būs, jo mēs tagad izveidosim Ļeņingradas militāro apgabalu un koncentrēsim tur noteiktas militārās vienības,” saskaņā ar Politico teica Putins.

Šis paziņojums izskanēja pēc tam, kad Somija novembra vidū slēdza visus robežpunktus ar Krieviju, apsūdzot Maskavu, ka tā sūta patvēruma meklētājus, galvenokārt no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem, uz Ziemeļvalsti.

Lasiet arī: Putins saka, karš Ukrainā turpināsies, līdz tiks panākta vienošanās

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas