Putins pret pandām: Krievijā slēdz WWF biroju

Pasaules Dabas fonds (WWF) pievienojies virknei citu organizāciju, ko Krievijas valdība pasludinājusi par nevēlamām un kaitīgām, raksta Politico.

Maksava aizliegusi WWF darbību Krievijā, norādot, ka tā darbība graujot Krievijas ekonomiku. Trešdien, 21.jūnijā izdodotajā rīkojumā sacīts, ka WWF “Krievijas teritorijā nav vēlams”. Lēmums, pamatojoties uz 2015.gadā pieņemtu likumu, liedz nevalstiskajai dabas aizsardzīas organizācijai strādāt Krievijā. Astoņus gadus vecais likums kopš kara sākuma Ukrainā likts lietā jau vairākkārt, lai liegtu dažādām organizācijām strādāt.

Saskaņā ar Krievijas amatpersonu sacīto, “WWF iniciatīvas vērstas pret lielajiem enerģētikas, naftas un gāzes industrijas uzņēmumiem,

kā arī pret tiem, kas nodarbojas ar minerālu un dārgmetālu ieguvi”.

Lēmumā norādīts, ka WWF veic darbības, kas vērstas pret industriālo attīstību arktiskajos reģionos, un dabas resursu apgūšanu arktiskajās teritorijās. Tādējādi tiek doti mājieni uz WWF iespējamo iesaisti ASV it kā plānotajā Krievijas teritoriālo ūdeņu pārņemšanā galējos ziemeļos. Tiesa, šādiem pieņēmumiem nav pamata.

WWF iepriekš brīdinājis, ka Krievijas plānotā satiksmes palielināšana arktisko reģionu ūdeņos var atstāt paliekošu iespaidu uz turienes vaļu populāciju.

Maskava šogad jau paspējusi aizliegt Greenpeace un norvēģu vides aktīvistu grupas Bellona darbību, un WWF bija viena no retajām starptautiskajām organizācijām, kas joprojām darbojās agresorvalstī.

Lasiet arī: G7 vienojas par jaunām sankcijām pret Krieviju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas