RD deputāte par hokeja čempionātu: Kāda jēga no uzvarām, ja Krievija nepiedalās

Hokeja fanus nepatīkami pārsteigušas un saniknojušas Rīgas domes (RD) deputātes Innas Djeri (LKS) pārdomas, par to, ka “Latvijas uzvarai nav jēgas, ja čempionātā nepiedalās spēcīgākais sāncensis Krievija”.

Iepriekš jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti ar 4:3 uzvarējuši Šveici, tādējādi nodrošinot Latvijai vietu ceturtdaļfinālā Pasaules čempionātā (PČ). Šī bija jau ceturtā uzvara Latvijas izlasei.

Kamēr pārējā sabiedrība līksmoja par “mūsējo” godam izcīnīto vietu ceturtdaļfinālā, Djeri savā Facebook profilā pauda šādu viedokli: “Latvijas hokeja valstsvienība tikusi ceturtdaļfinālā – tā ir laba ziņa. Apsveicu! Taču kāda jēga no visām šīm uzvarām, ja Krievijas komanda čempionātā nepiedalās?”

Daļai sabiedrības deputātes ieraksts raisījis dusmas un jautājumus, kā šāds nelojāls personāžs vispār ir nonācis Rīgas domē.

 Tikmēr sociālo tīklu lietotāja ar segvārdu Siera Bulciņa norāda Rīgas mēram Mārtiņam Staķim un vicemēram Vilnim Ķirsim, ka “šī deputāte ir apmaldījusies, viņai ir cita pilsonība un valstiskā piederība”.

 Daži sociālo tīklu lietotāji Djeri atgādināja, ka “vadoties pēc šādas loģikas, arī PSRS laikā rīkotās spēles un komunistiskās Krievijas gūtās uzvaras arī neskaitās, jo šajos čempionātos nepiedalījās Kanāda”.

Savukārt Twitter lietotājs Sergejs Roze ironizē, ka “acīmredzot Djeri izpratnē hokeja čempionāts nav iespējams bez komunistiem, nacistiem, maoistiem un fašistiem”.

Arvis Kauliņš “laipni atgādina” Djeri, ka “Krievija nepiedalās čempionātā, jo uzsāka citu cīņu, kurā viņi tiks sagrauti”.

 Tikmēr sociālo tīklu lietotājs Konstantīns Kozins atgādina, ka Djeri nav vienīgā nelojālā RD deputāte.

Jāpiebilst, ka līdz ar Krievijas pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, Krievija un tās sportisti ir zaudējuši savas privilēģijas starptautiskajā sporta nozarē.

Jau ziņots, ka Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) aizvadītajā gadā piesprieda vairākas sankcijas ne tikai Krievijai, bet arī Baltkrievijai.

Tāpat IIHF atņēma tiesības Krievijai rīkot 2023. gadā Sanktpēterburgā pasaules čempionātu hokejā vīriešiem. IIHF norādīja, ka šāds lēmums pieņemts rūpējoties par dalībnieku, amatpersonu, mediju un līdzjutēju drošību.

IIHF jau iepriekš bija nolēmusi Krievijai atņemt tiesības rīkot 2023. gada pasaules junioru čempionātu, ņemot vērā bažas par čempionātu dalībnieku drošību un brīvu pārvietošanos gan uz Krieviju, gan prom no Krievijas, kā arī valsts iekšienē.

Pēcāk tiesības rīkot PČ hokejā vīriešiem ieguva Somija un Latvija.

Lasiet arī: Latvijas izlase uzvar Šveici un iekļūst pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas