RD pagaidām neskatīs NA/LRA frakcijas priekšlikumu par Puškina liceja pārdēvēšanu

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien vēl neskatīja Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) Rīgas domes frakcija priekšlikumu par Puškina liceja nosaukuma maiņu uz Sarkandaugavas liceju.

Minētais jautājums tika izņemts no komitejas sēdes darba kārtības.

Deputāti nolēma šī jautājuma skatīšanu atlikt, vispirms to pārrunājot ar skolas pārstāvjiem.

Kā ziņots, NA/LRA frakcijas vadītāja Eināra Cilinska ieskatā, Puškina vārds izglītības iestādes nosaukumā nav pieļaujams. To esot nekavējoties jāmaina, lai neveidotos nepareizs signāls gan iedzīvotājiem, gan arī visai pārējai pasaulei.

“Diskusijai šeit nav vietas, jo tas tāpat kā piemineklis iezīmē impērijas teritoriju. Tam ir jāpieliek punkts, un tam nav sakara, kā mēs vērtējam Puškina literāros darbus. To katrs individuāli var izlemt, bet nacionālā līmenī mums ir jābūt vienotai pozīcijai un darbībām,” saka Cilinskis.

NA/LRA Rīgas domes frakcija rosina izglītības iestādi pārdēvēt par Sarkandaugavas liceju tā atrašanās vietas dēļ – proti, licejs atrodas Sarkandaugavas ielā 22. 

Vēsturiski tas īstenojis mazākumtautību programmu, kas arī, ņemot vērā īstenotās reformas izglītības iestādēs, skolas nolikumā tiks mainīta uz pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmu.

Lasiet arī: BNN fokusā | Tiesībsargs piedāvā bāriņtiesas aizstāt ar ģimenes tiesām

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas