Divas viegli pagatavojamas uzkodu receptes, kas lieliski papildinās pusdienu galdu.
Brī siera – ābolu crostini
Sastāvdaļas:
- 1 bagete
- olīveļļa
- 200 g brī (brie) siera
- 1 kraukšķīgs ābols
- dažas saujas rupji sakapātu valriekstu
- dažas ēdamk. vijīgā medus
- timiāna lapiņas rotājumam
Pagatavošana:
- Bageti sagriez aptuveni 0,5 cm platās šķēlēs, apslaki ar olīveļļu un cep sakarsētā cepeškrāsnī (180 C) aptuveni 3 min.
- Sagriez šķēlēs brī sieru, liec to uz nedaudz apceptām bagetes šķēlēm, liec atpakaļ cepeškrāsnī un cep līdz siers ir izkusis un nedaudz burbuļo (ap 5-7 min).
- Sagriez plānās šķēlītēs ābolu, kārto to virsū sieram.
- Apslaki maizītes ar medu un uzber virsū valriekstus.
- Rotā ar timiāna lapiņām un pasniedz.
Balto pupiņu un karamelizētu sīpolu smēriņš (vegānisks)
Sastāvdaļas:
- 350 g sīpolu
- 3 ēdamk. olīveļļas
- 1 tējk. brūnā cukura (ja negatavo vegāniski, var lietot arī medu)
- 2 kārbas (kopā 800 g) konservētu balto pupiņu
- sula un sarīvētās miziņas no 1/2 citrona
- 1 ēdamk. sakapātu rozmarīna lapiņu
- 2 ēdamk. sezama sēkliņu (var nepievienot)
- 1 tējk. sarkanās paprikas pulvera
- 1 ķiplokspiedē spiedē izspiesta ķiploka daiviņa
- sāls, melnie pipari
- grauzdēta maize vai tortilja pasniegšanai
Pagatavošana:
- Karamelizē sīpolus – sagriez tos pusgredzenos un cep pannā uz vidēji lēnās uguns, pievienojot 2 ēdamk. olīveļļas. Cep 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
- Pievieno sīpoliem brūno cukuru (vai medu), sāli un gatavo vēl 5-10 minūtes.
- Sablendē vai sastampā pupiņas viendabīgā masā kopā ar 1 ēdamk. olīveļļas. (Atstāj dažas ēdamkarotes veselu pupiņu rotāšanai).
- Pievieno pupiņu masai citrona sulu un miziņas, rozmarīnu, ķiploku, sāli un melnos piparus.
- Pievieno gandrīz visus karamelizētus sīpolus un blendē vēl dažas sekundes līdz sastāvdaļas ir sajauktas (vai vienkārši samaisi).
- Pieber sezama sēkliņas, apmaisi.
- Pasniedz uz šķīvja rotājot ar olīveļļu, atlikušiem karamelizētiem sīpoliem un pupiņām.
- Baudi kopā ar grauzdētu maizi vai tortilju.
Lasiet arī: RECEPTES| Trīs idejas gardiem pīrāgiem