Drīz karsto un tveicīgo laiku nomainīs rudenīga veldze. Īstais laiks atpūtu pludmalē aizstāt došanos dabā un baudīt arī stiprinošu piknika maltīti!
Sendviči ar viegliem vistas salātiem
Sastāvdaļas (4-6 personām):
- 16 mazās rudzu maizes šķēles (vai 8 lielās),
- 200 g smalki sagrieztas vārītās vistas gaļas bez ādas,
- 1 neliels gurķis, sagriezts mazos kubiņos,
- 1 tējk. sinepju ar graudiņiem,
- 40 g smalki sakapātu valriekstu,
- 100 g turku jogurta,
- ~5 g svaiga, smalki sakapāta bazilika,
- sāls, melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
- Lielā bļodā sajauciet vistas gaļu, gurķi, valriekstus.
- Citā trauciņā samaisiet turku jogurtu ar sinepēm un bazilika lapiņām.
- Mērci kopā ar vistu un pārējām sastāvdaļām sajauciet viendabīgā maisījumā, pievienojot sāli un melnos piparus pēc garšas.
- Uz vienas maizes šķēles uzsmērējiet ~1 ēdamk. vistas salātu (ja izmanto lielas maizes šķēles, jāuzsmērē ~2 ēdamk.), izlīdziniet un piespiediet ar otro maizes šķēli.
- Pirms pasniegšanas sendvičus pārgrieziet uz pusēm, lai uzkodas būtu ērtākā izmērā!
Veģetārie sendviči ar avokado un mocarellu
Sastāvdaļas (4personām):
- 8 pilngraudu kviešu maizes šķēles,
- 1 nogatavināts avokado,
- 125 g mocarelas siera,
- 100 g salātlapu,
- 80 g krēmsiera.
Pagatavošana:
- Avokado notīriet un sagrieziet apmēram puscentimetru biezās šķēlēs.
- Tāpat sagrieziet arī mocarelas sieru.
- Uz katras maizes šķēles uzsmērējiet nedaudz (~10 g) krēmsiera.
- Uz vienas maizes šķēles lieciet salātlapas, tām virsū – sagrieztu mocarelu bet visam pa virsu – avokado šķēles, ko piespiediet ar otro maizes šķēli.
- Lai sviestmaizes būtu vieglāk transportējamas, tās var daļēji ietīt cepamajā papīrā, ko vienā sviestmaizes galā nostiprina ar skavotāju.
- Šādi iesaiņotas, maizītes neizjuks un saglabās savu izskatu!
Svaigie salāti ar turku zirņiem un ātro pesto
Sastāvdaļas (4-6 personām):
Salātiem:
- 3 vidēji lieli burkāni,
- 100 g redīsu,
- 250 g tomātu,
- 4 nelieli gurķi,
- 1 mazs sarkanais sīpols,
- 100 g olīvu,
- 100 g ledus salātu lapu,
- 200 g konservētu turku zirņu (bez šķidruma),
- 70 g fetas siera,
- sāls, melnie pipari pēc garšas,
- balzamiko krēms pēc vēlmes.
Pesto (to var aizstāt ar gatavo pesto mērci):
- 2 lielas saujas svaigā bazilika lapu,
- 2 ķiploka daiviņas,
- 20 g rīvētā parmezāna,
- 1 ēdamk. citron sulas,
- 1 sauja grauzdētu mandeļu,
- 80-100 ml extra virgin olīveļļas,
- sāls un melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
- Sagrieziet burkānus, redīsus un gurķus plānās ripiņās. Gabaliņos sagrieziet arī tomātus un ledus salātus, bet sīpolus sasmalciniet pusgredzenos.
- Lielā bļodā lieciet visus dārzeņus, olīvas un turku zirņus.
- Fetas sieru nedaudz sadrupiniet ar pirkstiem un pievienojiet pie dārzeņiem.
- Lai pagatavotu pesto, virtuves kombainā vai blenderī lieciet visas pesto mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu. Sasmalciniet līdz drupačām.
- Blenderim darbojoties, pamazām pievienojiet olīveļļu un sablenderējiet līdz viendabīgai masai (pievienojiet tik daudz eļļas, cik vēlaties, lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci).
- Vedot salātus uz piknika vietu, salātu sastāvdaļas salieciet lielā traukā, bet mērci ielejiet atsevišķi mazā trauciņā.
- Pirms ēšanas salātus sajauciet kopā ar 2-3 ēdamkarotēm pesto, sāli un pipariem.
- Varat rotāt ar balzamiko krēmu.
Lasiet arī: RECEPTES| Idejas “rudenīgām” vakariņām