Redut nomaina Vagner, palīdzot Krievijai izvairīties no mobilizācijas

Saskaņā ar Apvienotās Karalistes aizsardzības izlūkdienesta jaunāko informāciju pirmdien, 16.oktobrī, ziņots, ka Krievijas privātais militārais uzņēmums Redut vervē algotņus, tostarp bijušos Vagner grupas kaujiniekus, uzdodot viņus par “brīvprātīgajiem”, raksta Politico.

Paziņojumā teikts, ka Krievijas militārais izlūkdienests GRU, visticamāk, finansē un pārrauga grupējuma darbību, piebilstot, ka

Redut ir iesaistīta kaujās Ukrainas Doneckas, Harkovas, Kijevas un Luhanskas apgabalos.

Britu ziņojumā minēts arī tas, ka Krievijas Aizsardzības ministrijas veiktā rekrutēšana, izmantojot “brīvprātīgo” vienības, iespējams, palīdzējusi Krievijai izvairīties no papildu mobilizācijas.

Redut 2008.gadā nodibināja Putinam piesaistītais oligarhs Genādijs Timčenko, lai aizsargātu savu gāzes biznesu, kā pagājušajā mēnesī Apvienotās Karalistes Pārstāvju palātas Ārlietu komitejai iesniegtajos pierādījumos norāda bijušais Krievijas armijas augsta ranga virsnieks un Vagner darbinieks, vēsta Daily Telegraph.

Tiek uzskatīts, ka grupējuma sastāvā ir vairāk nekā 7 000 cilvēku, un tā kļuva plašāk pazīstama pēc tam, kad jūnijā Vagner vadītājs Jevgeņijs Prigožins neveiksmīgi sacēlās pret Putinu.

Augustā avarēja privātā lidmašīna, kurā bojā gāja gan Prigožins, gan viņa vadošie līdzstrādnieki. Pēc tam Putins atļāva Vagner algotņiem parakstīt līgumus un apsolīt uzticību Krievijai. Vagner darbojās Ukrainā, Sīrijā un Āfrikā. Jūnijā Putins atklāja, ka Kremlis pagājušajā gadā finansējis grupu viena miljarda ASV dolāru apmērā.

Lasiet arī: Ķīna aicina uz pamieru Izraēlā, pirms tikšanās ar Putinu Josla un ceļš forumā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas