Rīgā plāno piespiedu pasākumus efektīvākai cīņai pret ledu uz jumtiem

Rīgā varētu tikt ieviesti piespiedu pasākumi efektīvākai cīņai pret ledu uz jumtiem, kas atkušņu laikā apdraud iedzīvotājus, šorīt LTV “Rīta panorāmā” pieļāva Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Pēc Ķirša vārdiem, ja uz jumtie veidojas lielas lāstekas, tās esot jau sekas nenosiltinātiem un nesakārtotiem īpašumiem. Politiķis vēloties pāriet no cīņas ar sekām uz cīņu ar cēloņiem.

Ķirsis lika noprast, ka Rīgas pašvaldība saistošajos noteikumos varētu prasīt namu īpašniekiem nodrošināt risinājumus, lai lāstekas neveidojas, piemēram, nodrošinot namiem apsildāmās teknes un sniega barjeras uz jumtiem.

Mērs pieļāva, ka šādu risinājumu ieviešanai pašvaldībā varētu tikt izveidota atbalsta programma, bet pretī būšot arī “pātaga”, piemēram, paaugstinātas nekustamā īpašuma nodokļa likmes, ja īpašums nebūs attiecīgi sakārtots.

Pašlaik vērojamā atkušņa laikā Rīgas pašvaldības policija esot noformējusi vairākus simtus protokolu par nenotīrītiem jumtiem.

Ķirsis atzina, ka atkušņa laiks ir brīdis, kad uz ielām visaktīvāk veidojas bedres. Visaktuālākā šī problēma ir vietās, kur ir nekvalitatīvs ielu segums, un Ķirsis šo problēmu cer risināt ar lielākiem ieguldījumiem infrastruktūrā vairāku gadu garumā.

Lasiet arī: Pastāv iespējamība, ka Ziemassvētki būs balti

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas