Rīgas brīvostu vadīs Ogres novada domnieks

Rīgas brīvostas pārvalde ziņo, ka ostas valdes trešdienas, 26.jūlija, sēdē par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa vietnieks Gints Sīviņš (NA). Savukārt valdes priekšsēdētāja vietnieks turpmāk būs Rīgas domes deputāts Edgars Štelmahers (NA/LRA).

“Manuprāt, ir svarīgi paātrināt ostas procesu digitalizāciju un automatizāciju, kā arī turpināt
ostas infrastruktūras sakārtošanas projektus. Tāpat viena no prioritātēm būs ostas industrializācija, piesaistot gan ārvalstu, gan vietējās investīcijas ostas teritorijām. Vienlaikus vēlētos attīstīt ostu par videi un apkaimēm draudzīgu loģistikas izcilības centru, uzsākot jaunas sadarbības ar augstskolām, pētniekiem, nevalstiskajām organizācijām un jauno tehnoloģiju uzņēmumiem”, norāda brīvostas valdes jaunais priekšsēdētājs.

Gintam Sīviņam ir maģistra grāds tiesību zinātnēs. Strādājis komerctiesību nozarē un dažādu jomu uzņēmumu vadīšanā, sniedzot pakalpojumus un konsultācijas juridiskos un finanšu jautājumos. Jau otro sasaukumu ir Ogres novada pašvaldības deputāts, pārstāvot Nacionālās apvienības Visu Latvijai!–Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, Latvijas Zemnieku savienības un Latvijas Zaļā partijas sarakstu.

Rīgas brīvostas valdes loceklis ir kopš 2021. gada,

tajā iecelts kā ekonomikas ministra pārstāvis.

Savukārt Edgaram Štelmaheram ir bakalaura grāds biznesa administrācijā un vadībā, kā arī pieredze lielu uzņēmumu vadīšanā. Pašreiz viņš ir Rīgas domes deputāts, SIA New Rosme valdes loceklis un SIA Funky Fish valdes loceklis, kā arī Latvijas Komandu
sporta spēļu asociācijas prezidents. Edgars Štelmahers ir Rīgas brīvostas valdes loceklis
kopš 2023. gada, pārstāvot tajā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru.

Rīgas brīvostas valdes, ostas augstākā lēmējinstitūcija, un tās sastāvā ir četri valdes locekļi – bez šiem diviem arī finanšu ministra izvirzītā ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne un Satiksmes ministrijas Juridiskā departamenta direktore Liene Priedīte-Kancēviča, ko deleģējis šīs nozares ministrs.

Lasiet arī: Viedoklis | Pārcentīga sankciju interpretācija Latvijai varēja izmaksāt veselas nozares likvidēšanu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas