Rinkēvičam ir lielas izredzes kļūt par Valsts prezidentu, tic Rajevskis

Situācija, kad kandidātu izvirza lielākā frakcija un valdošā partija, turklāt izvirza savu populārāko politiķi – tas nav joks vai izrāde, gaidot īsto kandidātu, jo tas ir politiskās reputācijas jautājums, paziņoja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis. 

Viņš ir pārliecināts, ka ilggadējam ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (JV) ir lielas izredzes tikt ievēlētam par Valsts prezidentu. Liekot likmi uz savu populārāko politiķi, apvienība Jaunā Vienotība (JV) demonstrē to, ka ir gatava cīnīties par viņu, un tas ir ļoti nopietns pieteikums, norādīja Rajevskis: “Protams, būs kampaņa, jāpārliecina pārējās partijas, kas izvirzījušas savus kandidātus.”

Vērtējot no partijas viedokļa, Rinkēviča kļūšana par prezidentu ir prestiža, bet

ilgtermiņā Vienotība pazaudētu vienu no saviem populārākajiem politiķiem,

jo viņš acīmredzot nevarēs vairs piedalīties kā viens no partijas līderiem nākamajās Saeimas vēlēšanās, skaidroja politologs.

Vaicāts par to, kādas izmaiņas valdībā varētu sekot Rinkēviča ievēlēšanas gadījumā, eksperts atbildēja, ka būs

jāmeklē jauns ārlietu ministrs un, visdrīzāk, tas nepaliks Vienotības pārziņā,

bet liela interese, visdrīzāk, būs Nacionālajai apvienībai.

Jau ir ziņots, ka Apvienotais saraksts kā Valsts prezidenta kandidātu ir izvirzījis savu dibinātāju, uzņēmēju un arhitektu Uldi Pīlēnu. Savukārt Progresīvie Valsts prezidenta amatam izvirzījuši “publiskās pārvaldības eksperti” Elīnu Pinto, bet JV – ārlietu ministru Rinkēviču. Pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits atteicies no kandidēšanas uz otro termiņu. Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.

Lasiet arī: Jaunā Vienotība, kā tika prognozēts, valsts galvas amatam piesaka Rinkēviču

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas