Rinkēvičs aicina Latvijas Banku meklēt risinājumus kreditēšanas vides uzlabošanai

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicina Latvijas Banku meklēt risinājumus kreditēšanas vides uzlabošanai, aģentūru LETA informēja valsts pirmās personas padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Tikšanās laikā ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku puses pārrunāja aktuālās makroekonomikas norises un Latvijas komercbanku kreditēšanas politiku, tai skaitā augstās hipotekāro kredītu procentu likmes un to negatīvo ietekmi uz mājsaimniecību finanšu stabilitāti.

Tāpat tika pārrunāti izaicinājumi saistībā ar uzņēmējdarbības kreditēšanas vidi Latvijā.

Valsts prezidents aicina aktīvi meklēt risinājumus abu problēmu risināšanai. Pirmkārt, nav jākavējas ar atbalstu mājsaimniecībām negatīvo seku mazināšanai no strauja kreditēšanas likmju pieauguma. Otrkārt, ir svarīgi meklēt veidus, kā sagatavot kreditēšanas vidi, lai tā spētu pilnvērtīgi atbalstīt ekonomikas izaugsmi pēc augstas inflācijas perioda.

Rinkēvičs tikšanās laikā pauda viedokli, ka patlaban starp Latvijas komercbankām nav konkurences, kas joprojām atspoguļojas augstās kreditēšanas izmaksās, komercbanku zemajās depozītu likmēs iepretim, piemēram, Valsts kases krājobligāciju piedāvājumam un arī apstāklī, ka fiziskajām personām nav iespēju saņemt procentus par norēķinu kontā esošajiem naudas līdzekļiem.

Lasiet arī: Rinkēvičs: Pedagogiem jāatceras, ka ar savu rīcību tie rāda piemēru audzēkņiem

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas