Rinkēvičs ir, eksperta vērtējumā, vairāk orientēts komunicēt ar cilvēkiem

Valsts prezidents Edgars Rinkevičs, atšķirībā no priekšteča Egila Levita, ir vairāk orientēts uz komunikāciju ar cilvēkiem, šādu vērtējumu pauda politologs un LU Sociālo un politisko pētījumu institūta vadošais pētnieks Juris Rozenvalds.

Viņa ieskatā, Rinkēviča uzstāšanās ar runu Dziesmu svētku noslēguma koncertā bija visnotaļ veiksmīga. Tāpat jaunievēlētais prezidents cenšas ātri reaģēt, tostarp, uzaicinot pie sevis Ukrainas Nacionālo akadēmisko vīru un zēnu kori Dudaryk, taču tie vairāk ir simboliski gājieni, un ir jāgaida kaut kas nopietnāks, norādīja Rozenvalds, piebilstot, ka pirmais pārbaudījums būs saistīts ar problēmām valdībā.

Politologs atzina, ka neapšaubāmi Rinkēvičs ir populārs latviešu publikas vidū, turklāt viņa līdzšinējās darbības un paziņojumi

APliecina potenciālu gūt nopietnu atbalstu arī krievvalodīgo vidū.

Tāpat viņam piemīt humora izjūta, viņš spēj būt gan pietiekami ass, gan reizē saglabāt cilvēcīgu komunikāciju.

“Gribētu teikt, ka salīdzinājumā ar Levitu viņš ir daudz vairāk orientēts uz komunikāciju, uz tādu dzīves komunikāciju ar cilvēkiem, kas ļoti trūka Levitam. Levits bija pārāk oficiāls un mazliet daudzos gadījumos pamācošs, kas varbūt ne vienmēr cilvēkiem patika,” uzskata ilggasdējais Latvijas politikas eksperts.

Vienlaikus Rozenvalds vēlas būt uzmanīgs, izsakot vērtējumu par jauno Valsts prezidentu. Iepriekšējās vēlēšanās viņš esot sacījis, ka Levitam ir viss potenciāls kļūt par labu prezidentu, taču galu galā tā neesot iznācis.

Rinkēvičs 8.jūlijā Valsts prezidenta amatā nomainīja Levitu, kuru Saeima ievēlēja 2019.gada 28.maijā.

Lasiet arī: Politologa ieskatā, Rinkēviča Dziesmu svētku runu “sadzirdēja un uztvēra pozitīvi”

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas