Saeima pieņem likuma grozījumus ostu darbības nepārtrauktībai

Saeima ceturtdien, 2.februārī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus, kas paredz pagarināt termiņu Rīgas un Ventspils brīvostu pārvalžu likvidācijai, vēsta mūsu parlamenta Preses dienests.

Par izmaiņām balsoja 91 deputāts, pret balsojušo vai atturējušos nebija. Grozījumi noteic pabeigt Rīgas, kā arī Ventspils brīvostas pārvalžu likvidāciju pagarināt līdz šā gada 31.decembrim. Tie nepieciešami, lai nodrošinātu ostu pārvaldības reformas nepārtrauktību.

Iepriekšējā Ostu likuma redakcija noteica, ka likvidācija jāpaveic līdz pērnā gada beigām.

Par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Linda Matisone iepriekš norādīja, ka komisija turpinās diskusijas par ostu pārvaldības reformas īstenošanu – tostarp, par pašvaldību iesaisti šajā procesā.

«Komisija vienojās par ostu pārvaldības reformas uzlabošanas darba grafiku, pirmajam posmam notiekot Satiksmes ministrijas vadībā,» informēja L.Matisone. Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tam, kad to akceptēs un izsludinās Valsts prezidents.

Lasiet arī: Lai virzītu ostu reformu, strādā pie juridiskām detaļām un gaida ST spriedumu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas