VIDEO | Saeimas priekšsēdētāja amats varētu tikt ZZS, ziņo LTV

Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma otrdien, 5.septembrī, minēja, ka parlamenta vadītāja amatam varētu tikt virzīts “Zaļo un zemnieku savienības” (ZZS) deputāts Viktors Valainis. Izteiktas arī versijas par valdības porfeļu sadali.

Taču vienlaikus tiek pieļauts, ka Valainis varētu pieņemt ministra portfeli Evikas Siliņas veidotajā valdībā. [Citam ZZS frakcijas deputātam Gundaram Daudzem jau ir pieredze Saeimas priekšsēdētāja amatā (2007–2010). Taču, iespējams, šķērslis izvirzīšanai ir viņa piederība smagos noziegumos apsūdzētā Aivara Lemberga vadītai partijai Latvijai un Ventspilij – topošajai koalīcijai vēloties klaji neuzrādīt oligarha ietekmi uz tās darbu – BNN.]

Savukārt otrdienas LTV raidījumā Šodienas jautājums tagadējais parlamenta vadītājs Edvards Smiltēns (AS) pieļāva, ka

viņu no amata atcels pēc Siliņas valdības apstiprināšanas.

Politiķis uzsvēra, ka nav saņēmis no saviem vēlētājiem vēstules, ka Apvienotā saraksta (AS) lēmums neiet “Lemberga koalīcijā” būtu nepareizs. Viņi tam piekrīt un novēl izturēt – “es ceru – īso”, akcentēja Smiltēns – opozīcijas laiku.

“Ar šo Vienotība un Progresīvie absolūti sagrauj uzticību viņiem, Saeimai un valdībai,” paziņoja politiķis, norādot, ka sludināt “52 ir vairāk nekā 54, stagnācija ir dinamika” esot orvelisms. [Atsauce uz klasisko Džordža Orvela antiutopiju 1984.] Tāpat Smiltēns paziņoja, ka Jaunajai Vienotībai bija vajadzīga AS dalība topošajā koalīcijā, lai “legalizētu nopirktās Valsts prezidenta vēlēšanas un legalizētu Aivaru Lembergu”.

Vēl Panorāma ziņoja par iespējamo ministriju sadali starp topošās koalīcijas partneriem – JV, ZZS un Progresīvajiem. JV sev vēloties sešus, septiņus ministru portfeļus, pieļaujot Riharda Kozlovska atgriešanos iekšlietu ministra amatā. ZZS arī cer pat uz sešiem posteņiem, kā ticams zemkopības ministrs tiek minēts Armands Krauze. Progresīvie varētu saņemt divus vai trīs portfeļus, un Aizsardzības ministriju varētu vadīt Andris Sprūds. LTV raidījums ziņo, ka uz satiksmes ministra amatu pretendē gan ZZS, gan Progresīvie.

Lasiet arī: Kariņš politiku pamest negrasās; neizslēdz iespēju iegūt ministra amatu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas