Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju turpmāk vadīs Burovs

Saeimas preses dienests ziņo, ka otrdien, 26.septembrī, parlamenta Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti nolēma turpmāk tās vadību uzticēt ārpusfrakciju deputātam Oļegam Burovam. Pilsētas partijas Gods kalpot Rīgai (GKR) līderis ar savu mandātu atbalsta Evikas Siliņas valdību.

Komisijas priekšsēdētāja biedra amatā tika ievēlēts līdzšinējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS), bet komisijas sekretāra amatā – Ervins Labanovskis (P). Viņš ir saņēmis Saeimas deputāta pagaidu jeb tā dēvēto “mīksto” mandātu uz satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) pilnvaru laiku. 

Komisijas vadība pārvēlēta, ņemot vērā, ka

līdzšinējā priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) atkāpās,

jo tika ievēlēta par Saeimas priekšsēdētāju. Savukārt līdzšinējais priekšsēdētāja biedrs Andrejs Svilāns vairs nav 14.Saeimas sastāvā, bet līdzšinējais komisijas sekretārs Andrejs Ceļapīters (JV) sevi atsauca no šī amata.

Paziņojumā tiek atgādināts, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas kompetencē ir plašs jautājumu loks – valsts iestāžu un pašvaldību darbība; civildienests un valsts amatpersonu darbība, tostarp interešu konflikta novēršana; partiju finansēšana un priekšvēlēšanu aģitācija; dzīvojamo māju pārvaldīšana un apsaimniekošana, palīdzība dzīvokļa jautājumu un denacionalizēto namu īrnieku problēmu risināšanā; nevalstiskā sektora darbība.

Lasiet arī: BNN intervija | Siliņas valdība Burovam ir pakāpiens “mājupceļā” uz RD

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas