Sārts: Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara

Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara, otrdien, 7.maijā, intervijā TV3 prognozēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Sārts atgādināja, ka gada sākumā Ukrainā bija vērojams gan munīcijas, gan cilvēku trūkums. Līdz ar ASV palīdzības finansējuma apstiprināšanu pirmajai problēmai vismaz pagaidām ir risinājums, bet otrā – cilvēku trūkums – nav ātri risināma, sekojoši frontē gaidāma sarežģīta vasara, sprieda eksperts.

Vērtējot iespējamos Krievijas plaša uzbrukuma draudus Harkivai, Sārts atzina, ka frontes izstiepšana ir Krievijas interesēs, jo tai pašlaik ir ievērojami lielāki cilvēkresursi nekā Ukrainai.

Savukārt runājot par Baltijas valstu drošību, Sārts atzina, ka kopējā ģeopolitiskā situācija ir sarežģīta, bet panika neko nepalīdzēšot. Tā vietā esot jābūt gataviem dažādiem scenārijiem un ar pašapziņu – “ja vajadzēs, dosim pretī”.

Sārtam Krievijas režīma līderis Vladimirs Putins arvien vairāk atgādina Josifu Staļinu, attiecīgi sagaidāms, ka arī pašā Krievijā būs lielāka kontrole un represijas un sliktāka nākotne iedzīvotājiem.

Lasiet arī: ASV un lielākā daļa ES valstu boikotēs Putina inaugurāciju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas